«Rainbow Six Siege»:

«Tilsto» dobbeltdrap etter rumpetabbe

911-operatøren overhørte en person si: «Jeg drepte to personer». Like etter var væpnet politiet på plass utenfor inngangsdøra.

TRØBBEL: Da 17 år gamle Elija Sieroki kikket ut av vinduet, så han til sin store skrekk at det sto fire politipatruljer i gata utenfor. Foto: YouTube
TRØBBEL: Da 17 år gamle Elija Sieroki kikket ut av vinduet, så han til sin store skrekk at det sto fire politipatruljer i gata utenfor. Foto: YouTube Vis mer
Publisert

Mange av oss har opplevd den klassiske flausen der mobiltelefonen for et øyeblikk har levd sitt eget liv i lomma.

Helt uforvarende har tastene hentet opp et nummer og ringt vedkommende. Andre har oppdaget - selvfølgelig når det er for seint - at mobilen har pumpet ut bilder til en eller flere uheldige mottakere.

Men det skal mye til for å toppe det som skjedde Elija Sierocki (17) da han fikk sitt livs største sjokk.

«Dødelig» nettfest

5. januar deltok Kentucky-tenåringen i en såkalt «nettfest», der han og noen venner spilte en runde «Tom Clancy’s Rainbow Six Siege». Det er et populært online taktisk førstepersonsskytespill som kan skilte med rundt 70 millioner spillere på alle plattformer.

TRAILER: «Tom Clancy’s Rainbow Six Siege» kom i desember 2015. Video: Ubisoft Vis mer

Underveis i spillinga, utbrøt Sierocki plutselig oppglødd til kompisene i andre enden av headsettet: «Jeg har drept to personer!»

Det han imidlertid ikke visste, var at mobilen i baklomma ved en skjebnens tilfeldighet like før hadde slått nummeret til nødhjelpssentralen.

Vedkommende på sentralen trodde det var en tilståelse av et faktisk dobbeltdrap, og dermed gikk alarmen.

Fikk panikk

Like etter at han hadde tatt livet av de to avatarene i spillet, ble Sieroki selv «drept». I et intervju med Law & Crime-podkasten «After Hours», forteller 17-åringen hva som så skjedde mens kompisene spilte videre uten ham.

- Jeg plukket opp telefonen min for å se på TikTok - det er det jeg vanligvis gjør når jeg «dør». Da så jeg en samtale på telefonen min. Det var 911.

VIDEO: Dramaet ble fanget opp via kamera på inngangsdøra hjemme hos Sieroki.

I intervjuet forklarer han at det skyldtes nødanropsfunksjonen på Iphone-mobilen. Denne aktiveres når volum- og strømknappen trykkes inn samtidig.

- Jeg begynte å få panikk, minnes Sieroki.

Gå ut eller bli inne?

Knappe to minutter etter den uheldige lommeringingen, begynte hundene i huset å bjeffe mens de frenetisk løp fram og tilbake mellom inngangsdøra og Sieroki som satt i sofaen. Han gikk forsiktig bort til vinduet.

Utenfor så han intet mindre enn fire patruljebiler.

SPILLKARAKTER: 17 år gamle Elija Sieroki fortrekker å spiller «Ying» i skytespillet «Rainbow Six Siege». Nylig sørget spillet for at han plutselig havnet i et høyst virkelig drama. Foto: Ubisoft
SPILLKARAKTER: 17 år gamle Elija Sieroki fortrekker å spiller «Ying» i skytespillet «Rainbow Six Siege». Nylig sørget spillet for at han plutselig havnet i et høyst virkelig drama. Foto: Ubisoft Vis mer

Som den erfarne taktikeren han var fra spillenes verden, innså 17-åringen at han umiddelbart måtte ta et av to mulige valg:

- Enten kunne jeg bli inne til de banket på inngangsdøra, eller jeg kunne gå ut med hendene i været, mintes Sieroki.

- Jeg husker jeg tenkte: «Hvis jeg går ut med hendene opp, hva kan gå galt?»

Da han gikk utenfor, så han raskt at en av politimennene hadde rettet pistolen rett mot ham.

Ros på Twitter

Hele hendelsen ble fanget på kameraet som var montert på inngangsdøra. Videoen ble først delt av en venn av Sieroki og har siden gått viralt.

I videoen ser vi den lamslåtte tenåringen snakke med lovens lange arm før han forsiktig nærmer seg dem.

Heldigvis endte det hele godt og ingen ble skadd. På Twitter får politiets håndtering underveis skryt av flere som har sett opptaket.

«Utmerket utført jobb av betjentene, de holdt seg rolig og lot ham forklare situasjonen. De måtte jo få bekreftet historien hans, men samspillet virket så fredelig som det kunne ha blitt», skriver en bruker.

«Jeg mener … du kan virkelig ikke bli for sint på politiet for dette», mener en annen.

Spurt om favorittfigur

Sheriffkontoret i Boone County i Kentucky, der hendelsen fant sted, skriver i en e-post til Law & Crime at de trenger mer kunnskap om den aktuelle hendelsen før de vil kommentere.

TRAKASSERING: Det norske e-sportlaget Apeks la i 2022 ut en video som viser realiteten de fleste kvinner møter når de skal spille på nett. Video: Apeks Vis mer

Sieroki selv har ikke noe vondt å si om det som skjedde.

- Jeg sa jo at jeg hadde drept to mennesker. Jeg forstår de reagerer.

Han trekker fram at en av betjentene prøvde å roe ham ned ved å spørre ham om hvilken spill-karakter som var favoritten.

- Jeg sa til ham: «Hei, det er Ying, jeg bruker henne mye». Da svarte han: «Hei, jeg liker henne også».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer