Tilsto drap fire ganger. Pågrepet 33 år seinere

Michael Leon Curry innrømmet drap hele fire ganger, men først 33 år seinere er han siktet for handlingen.

TILSTO DRAP: Michael Curry skal ha innrømmet et drap flere ganger. Men først 33 år seinere ble han pågrepet. Politifoto
TILSTO DRAP: Michael Curry skal ha innrømmet et drap flere ganger. Men først 33 år seinere ble han pågrepet. PolitifotoVis mer

«Jeg er ingen engel. Hvis jeg blir forbanna, så dreper jeg. Jeg har aldri drept noen som ikke har fortjent det.»

Slik lyder Facebook-statusen som gjorde at politiet pågrep Michael Leon Curry i forrige måned. Han er nå siktet for å ha drept en sykepleier i 1986.

Men minst fire ganger før har Curry innrømmet å stå bak drapet, både muntlig og skriftlig. Det kommer fram i rettsdokumentene fra en høring tidligere denne måneden, skriver Washington Post.

- Det var ikke mange som trodde på ham den gang. Folk trodde han ville ha oppmerksomhet, sier Tom Wydick, etterforskeren på saken tilbake i 1986, til nettstedet WOOD.

Drept

Curry var i sin tid mistenkt for drapet, og skal blant annet ha innrømmet handlingen overfor en kamerat i fengsel. Til og med før han skulle sone en dom for en annen forbrytelse, prøvde han å legge alle kortene på bordet, ifølge avisa.

Men nå, 33 år seinere, er altså Michael Curry pågrepet og siktet for drapet på sykepleieren Wilda Wilkinson.

Ifølge nyhetskanalen WWMT fattet datteren mistanke da Wilda Wilkinson ikke møtte opp på jobb. Etter å ha dratt hjem til mora, fant hun henne død på gulvet på soverommet. Hun skal ha hatt blåmerker rundt halsen.

Curry skal ha fortalt at han hadde planer om å gjøre et innbrudd, da han banket på døra for å sjekke om noen var hjemme, skriver Washington Post. Så skal han ha blitt overrasket da noen åpnet døra.

Innrømmet drapet

Etterforskerne skal, til tross for ikke å ha pågrepet ham før nå, likevel hatt han som mistenkt i saken gjennom flere tiår. Shane Criger i politiet i Michigan sier ifølge WWMT at de skal ha sittet på få ledetråder og få fysiske bevis i saken. Han skal også ha kommet med mangelfulle detaljer.

I 2010 ble saken gjenopptatt. Og gjennombruddet kom da politiet satte en person til å prioritere saken.

- Det er vanligvis det som trengs. Vi klarte å utelukke noen nå, som vi ikke greide for noen år siden. Vi fikk også noen vitneutsagn som hjalp oss, sier Criger.

Curry skal ha innrømmet drapet også nå.