Tilsto drap på dødsleiet, overlevde

Kan bli henrettet.

TRODDE HAN SKULLE DØ... tilsto drap, risikerer henrettelse. Foto: Politiet.
TRODDE HAN SKULLE DØ... tilsto drap, risikerer henrettelse. Foto: Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På det han trodde var et dødsleie, valgte James Brewer å tilstå et 32 år gammelt drap av naboen Jimmy Carroll i Tennessee.

Men skjebnen ville det annerledes, og døden lot vente på seg... inntil videre; Brewer overlevde, tiltales for drap og risikerer nå henrettelse.

Ville «rense sjelen»
Politimann Tony Grasso satt ved sykesengen og fikk høre Brewers tilståelse, slik at han kunne «møte skaperen med ren samvittighet», skriver Telegraph.co.uk.

- Han ville rense sjelen siden han trodde at han skulle til den andre siden, sier Grasso.

Brewer ble opprinnelig pågrepet for drapet i 1977, men flyktet mens var ute på kausjon. Han tok identiteten «Michael Anderson» og flyttet til byen Shawnee, Oklahoma.

Kona Dorothy og ham etablerte seg som aktive støttespillere i den lokale meningheten, hvor de drev en bibelstudiegruppe og bodde i et «beskjedent» trehus.

Sjalusidrap
Overbevist om at han ville dø etter et slag tidligere denne måneden, ba han kona om å kontakte myndighetene og be dem besøke ham ved sykesenga.

Her innrømte han forholdene, flukten, sin falske identitet, og sa han skjøt Carroll to ganger og etterlot ham for å dø i en blodpøl utenfor en bensinstasjon.

Motivet: Han trodde Carroll la an på kona.

I forrige var en nyrekonvalesert Brewer ute av sykehuset, solgte alle eiendelene og tok fatt på turen til Tennessee hvor en drapsrettssak og mulig henrettelse venter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer