- Tilsto drapet for å få opphold

Den antatte hovedmannen bak drapet på frelsesarmésoldat Annie Olsvik (83) har trukket sin forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Han nekter nå enhver befatning med drapshandlingen. Annie Olsvik ble brutalt myrdet i sitt hjem i Haugesund 15. juni i år.

Den antatte hovedmannen, Sarahad Binjassem Najli (31), innrømmet først at han hadde slått kvinnen tre eller fire ganger, uten å påføre henne dødelige skader. Men i går var han i nytt avhør med politiet i Haugesund. Asylsøkeren hevder at han opprinnelig tilsto å ha slått Olsvik, fordi han trodde et opphold i fengselet ville gi ham oppholdstillatelse.

- Endret forklaring

- Han har endret sin forklaring. Najli sier han ikke har gjort noen av de tingene som er beskrevet i siktelsen. Ifølge hans nye forklaring har han ikke vært i annen etasje i det hele tatt, sier forsvarsadvokat Odd Kristian Johansen.

- Hvorfor kommer Najli med dette nå?

- Min klient sier at han først tok på seg skylda for å få bli i Norge. Han hadde fått inntrykk av at han ville få opphold i Norge hvis han sonet en fengselsstraff. Han har nå valgt å fortelle det som virkelig skjedde, sier Johansen.

Med denne vendingen legger Najli indirekte skylda over på kameraten Yusuf Imran Ishtan Imsheri (34), som også var med på innbruddet. Han er siktet for medvirkning til drapet.

Fingeravtrykk

Den nye forklaringen kommer dessuten etter at Najli fikk vite at det ikke fins tekniske spor som knytter ham til soverommet hvor Olsvik ble drept.

Derimot er Imsheris fingeravtrykk funnet både på et smykkeskrin og en dørkarm få meter fra stedet hvor ble Olsvik ble drept.

At Najli trekker sin forklaring, gjør lite inntrykk på politiadvokat Trond Jarle Bachmann:

- Jeg vil ikke kommentere det som er framkommet i siktelsen, annet enn å bekrefte at Najli har endret forklaring. Vi opprettholder siktelsen. De to siktede sitter i varetekt i påvente av rettssak til våren. Politiet er ferdige med etterforskningen.

SIKTET: Sarahad Binjassem Najli (31) antas å være hovedmannen bak drapet på Annie Olsvik. Han har nå endret sin forklaring.
SIKTET: Yusuf Imran Ishtan Imsheri (34).
DREPT: Annie Olsvik (83).