- Tilsto drapet for å få opphold

Den antatte hovedmannen bak drapet på frelsesarmésoldat Annie Olsvik (83) har trukket sin forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Han nekter nå enhver befatning med drapshandlingen. Annie Olsvik ble brutalt myrdet i sitt hjem i Haugesund 15. juni i år.

Den antatte hovedmannen, Sarahad Binjassem Najli (31), innrømmet først at han hadde slått kvinnen tre eller fire ganger, uten å påføre henne dødelige skader. Men i går var han i nytt avhør med politiet i Haugesund. Asylsøkeren hevder at han opprinnelig tilsto å ha slått Olsvik, fordi han trodde et opphold i fengselet ville gi ham oppholdstillatelse.

- Endret forklaring

- Han har endret sin forklaring. Najli sier han ikke har gjort noen av de tingene som er beskrevet i siktelsen. Ifølge hans nye forklaring har han ikke vært i annen etasje i det hele tatt, sier forsvarsadvokat Odd Kristian Johansen.

- Hvorfor kommer Najli med dette nå?

- Min klient sier at han først tok på seg skylda for å få bli i Norge. Han hadde fått inntrykk av at han ville få opphold i Norge hvis han sonet en fengselsstraff. Han har nå valgt å fortelle det som virkelig skjedde, sier Johansen.

Med denne vendingen legger Najli indirekte skylda over på kameraten Yusuf Imran Ishtan Imsheri (34), som også var med på innbruddet. Han er siktet for medvirkning til drapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer