Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilsto drapet på Galina (28) - mann (24) fra Hedmark varetekts-fengslet i fire uker

Drepte med kniv.

FENGSLET: 24-åringen ble i dag fengslet for fire uker av Oslo tingrett. Han er siktet for forsettelig drap på Galina Sandeva i Oslo 16. desember.
FENGSLET: 24-åringen ble i dag fengslet for fire uker av Oslo tingrett. Han er siktet for forsettelig drap på Galina Sandeva i Oslo 16. desember. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 24 år gamle mannen Hedmark, som har innrømmet å ha drept Galina Sandeva (28) i Oslo i midten av desember, er varetektsfengslet for fire uker.

Tingrettens har ilagt medieforbud de to første ukene, og brev- og besøksforbud i inntil fire uker.

Fengslingen begrunnes blant annet med at siktede før pågripelsen «har vist evne og vilje til å forspille bevis».

Mannen er tidligere dømt i Hedmarken tingrett for fyllekjøring og ble i går beskrevet som noe kjent av politiet fra tidligere, men har ikke tidligere vært involvert i alvorlige saker.

Han ble framstilt for fengsling i Oslo tingrett onsdag ettermiddag. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

Politiet begjærte den siktede fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker med isolasjon og medieforbud.

Etter en rekke tips fra publikum og bred etterforskning, fortalte Oslo-politiet for to dager siden at mannen var pågrepet og siktet.  Da var det 19 dager siden kvinnen fra Bulgaria ble funnet drept i sin egen bil på kaia ved Operaen i Oslo.

Elektroniske spor fra den drepte kvinnens mobiltelefon ble sist registrert på en basestasjon mellom Ila og St. Hanshaugen. Det er der 24-åringen bor, og han påviste ovefor politiet stedet der han hadde kastet telefonen hennes under en rist på fortauet om lag 100 meter fra leiligheten.

Har innrømmet drapet
24-åringen som er siktet for å ha drept sexarbeideren Galina Sandeva (28) har innrømmet at han drepte henne med kniv. Det bekreftet politiadvokat Tina Bjarkø Helleland etter rettsmøtet i dag.

Han erkjenner å ha forvoldt hennes død, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen for forsettelig drap.

Forsvarer Joar Henjum sier «det er naturlig at det blir et spørsmål om tilregnelighet». Politiadvokat Helleland sier det er utført en såkalt prejudisiell undersøkelse av mannen, for å se om det er behov for å oppnevne sakkyndige i saken.

Resultatet av denne er ennå ikke klart.

Møttes første gang drapskvelden
Mannen har forklart politiet at han ikke hadde møtt Sandeva før de møttes i Kongens gate 16. desember.

Den 28 år gamle kvinnen fra Dobrich i Bulgaria ble funnet dagen etter, i sin egen bil. Ifølge politiet var hun drept på brutalt vis.

24-åringen, som opprinnelig kommer fra Hedmark, jobbet i samme område som Sandeva ble funnet. Han ble pågrepet på jobben mandag.

Politiet tror ingen andre var involvert i drapet, og det var siktede selv som viste politiet hvor den dreptes telefon lå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media