NEDBRENT: Skyttelveien barnehage i Nedre Eiker var en av fire barnehager i Drammens-området som ble ødelagt av de fem brannstifterne. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
NEDBRENT: Skyttelveien barnehage i Nedre Eiker var en av fire barnehager i Drammens-området som ble ødelagt av de fem brannstifterne. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIXVis mer

Tilsto fire branner

Fem ungdommer må svare for barnehagebranner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire barnehager som brant i Drammens-området i fjor høst var alle påtent.

En guttegjeng på fem personer ble pågrepet etter brannene og to av de fem tilsto først. Nå har også de tre andre pågrepne erkjent at de var med på ugjerningen, skriver Drammens Tidende.

De fem må møte i retten senere i år. Foruten straff, risikerer de fem å måtte betale forsikringsselskapenes utgifter. I disse dager jobber politiet med å få avklart takst på barnehagene og de øvrige skadene.

Drammens Tidende skriver også at to av de fem siktede for barnehagebrannene, også er i søkelyset i forbindelse med en brann i Ekenbygget i Åmot i fjor sommer. Åtte mennesker klarte å redde seg ut av hjemmene sine, før bygget ble overtent.

De to risikerer mordbranntiltale om de blir funnet skyldig for å ha tent på Ekenbygget. Politiet konsentrer også etterforskningen rundt to andre personer etter brannen i Ekenbygget, men disse er ikke koblet til barnehagebrannene.