Tilsto for mor

Mijailo Mijalovic (24) skal ha fortalt sin mor at han hadde drept Sveriges utenriksminister Anna Lindh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Expressen/Dagbladet): Tilståelsen skal ha skjedd noen dager etter drapet onsdag 10. september. Opplysningene ble seinere formidlet til politiet av en av morens bekjente.

Den fengslede 24-åringen sitter innelåst i en spesialcelle på Kronobergsfengselet. Han er psykisk nedkjørt og det er ikke planlagt nye avhør før seinere denne uka.

- Det forutsetter imidlertid at han må bli såpass bra at det går an å prate med ham, sier en kilde til den svenske avisa Expressen.

Nekter skyld

Så langt har Mijailo Mijailovic nektet all skyld. Ellers har hans gjennomgående svar til politiets spørsmål vært: - Ingen kommentar.

Politiet skal likevel ha fått en indirekte tilståelse fra han. Noen dager etter drapet brøt Mijailovic sammen overfor sin mor. Han fortalte at han hadde befunnet seg på NK da han fikk se Anna Lindh. Med en stjålen kniv hogg han ned den svenske utenriksministeren utenfor butikken Filippa K.

- Jeg bare hogg, hogg og hogg, forklarte han.

Historien moren fikk høre inneholdt en mengde detaljer om forbrytelsen og hva Mijailovic gjorde i tida før mordet.

Han fortalte også om sin flukt etterpå - blant annet hvordan han tok drosje hjem fra Stockholm sentrum.

Kjent igjen

Moren ble selvsagt sjokkert, og da hun så på bildene av «NK-mannen» i avisene skal hun også ha kjent igjen sønnen.

- Dessuten falt ytterlig flere puslespillbiter på plass da sønnen barberte av seg både hår og øyenbryn, sier en kilde.

Moren fortalte om tilståelsen til noen som sto henne nær. Denne sørget for at opplysningene ble gitt til etterforskerne som da begynte å vise interesse for 24-åringen.

Politiet og påtalemyndigheten mener de ikke trenger en formell tilståelse for å dømme den siktede. De har tekniske bevis - blant annet DNA-analyser - som de mener knytter han til drapet.

- Men for å få greie på et eventuelt motiv, kreves det at han samarbeider i forhør, forteller en kilde.

TILSTO: Mijailo Mijailovic skal overfor sin mot ha tilstått drapet på utenriksminister Anna Lindh.
SPESIALCELLE: Mijailo Mijailovic sitter innelåst i en spesialcelle på Kronobergsfengselet i Stockholm. Han er psykisk nedkjørt og det er ikke planlagt nye avhør før seinere denne uka.