Tilsto ildspåsettelse

En av de to kvinnene som var savnet etter boligbrannen i Skjeberg er siktet for å ha tent på huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av de to kvinnene som har vært savnet etter boligbrannen i Skjeberg i Østfold natt til mandag har meldt seg for politiet. Hun er nå siktet for ildspåsettelse.

- En av de to etterlyste kvinnene (23) meldte seg for politiet i København i gå kveld, sier etterforskningsleder Raymond Bergli, politiførstebetjent ved Sarpsborg politikammer i Østfold.

Kvinnen meldte seg selv for politiet i Danmark, og har samtykket til å bli sendt hjem til Norge. Hun er bosatt i Oslo, men kommer opprinnelig fra Østfold-distriktet.

- Hun meldte seg for politiet og sa at hun hadde tent på. Kvinnen sitter nå varetektsfengslet i København, og vil bli hentet hjem så fort det praktisk lar seg gjøre, sier Bergli til Dagbladet.no 

Begge dro til Danmark

To kvinner var savnet og etterlyst av politiet etter brannen i Skjeberg natt til i går. Nå forteller politiet at den andre kvinnen sannsynligvis også har vært i Danmark.

- Den pågrepne kvinnen har forklart at de var sammen i Danmark, og at den andre kvinnen (28) tok toget hjem. Kvinnene er venninner, opplyser Bergli til Dagbladet.no.

De to kvinnene skal ikke være kjent av politiet fra før.

TILSTO: En 23 år gammel kvinne har innrømmet at hun hadde noe med brannen i Skjeberg natt til mandag å gjøre. Foto: Thomas Andersen / SCANPIX
TILSTO: En 23 år gammel kvinne har innrømmet at hun hadde noe med brannen i Skjeberg natt til mandag å gjøre. Foto: Thomas Andersen / SCANPIX Vis mer

Bergli vil ikke si noe om hvorfor den 23 år gamle kvinnen har tent på bolighuset.

- Hun har nevnt noe om motiv, men vi vil vente med å si noe om motiv til vi har avhørt henne, sier Bergli.

Hun er ennå ikke formelt avhørt av politiet.

Varetekt
Sarpsborg-politiet har begjært den 23 år gamle kvinnen utlevert til Norge, og kommer til å hente henne i løpet av onsdagen. Politiet vil framstille 23-åringen for varetektsfengsling onsdag. Hun er nå siktet for ildspåsettelse.

Politiet fryktet en stund at en eller begge kvinnene kunne ha omkommet i brannen. Politiet i Sarpsborg hadde en brannhund på brannstedet tirsdag kveld, men den gjorde ingen markeringer.

Venninnen er nå etterlyst som mistenkt for medvirkning til ildspåsettelse.


Huseieren vitne

Eieren av huset i Skjeberg har forklart til politiet at de to kvinnene ble værende igjen etter at han forlot huset søndag kveld. Huseieren som er en venn av de to kvinnene, har status som vitne, skriver NTB.

Ingenting skal ha styrket politiets mistanke mot mannen.

Politiet fikk melding om brannen i et bolighus i Skjeberg i Østfold natt til mandag. Da var huset allerede overtent. Det var to personer registrert på adressen.

Sarpsborg Arbeiderblad skriver at motivet bak ildspåsettelsen kan være en krangel mellom de to kvinnene og huseieren.

Politiet har nå utstedt pågripelsesbegjæring på den andre kvinnen.

Tilsto ildspåsettelse