Tilsto mord

NEW YORK (Dagbladet): Wayne Adam Ford (36) ruslet inn på sheriffens kontor og tilsto mord på fire kvinner. Han stakk handa ned i lomma og trakk fram et avskåret kvinnebryst som bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sto bom fast i etterforskningen og hadde bare en død kvinnekropp uten hode da morderen meldte seg for politiet.

Ford forklarte at han meldte seg for politiet i Eureka i California av frykt for at han skulle drepe sin ekskone. Det var henne han egentlig var rasende på, fortalte han.

Langtransportsjåføren forklarte at han hadde plukket opp fire kvinner han ville ha sex med, og at han drepte dem alle etterpå.

Spesialister på seriemordere har vært sjokkerte etter at Ford for uke siden meldte seg til sheriffen i Humboldt County i Eureka.

Annerledes

- De fleste massemordere er sadister uten samvittighet. Ford er helt annerledes. Han kan ikke være noen sosiopat. Han er en mann som ikke klarer å kontrollere sine handlinger og han ville ikke drepe mer. Det er veldig sjeldent, sier kriminologi professor Jack Levin.

Ford plukket opp to haikere og to prostituerte som ble hans ofre. For å bevise at han snakket sant hadde han en av kvinnenes avskårne bryst i en plastpose.

Det ble identifisert som brystet til en av de prostituerte. Hun ble drept ved Mojave-ørkenen i California.

Fryseboksen

Det første offeret kappet han armer, bein og hode av. Han oppbevarte delene i fryseboksen fram til dagen han meldte seg for politiet.

Til politiet sa Ford at han skammet seg over det han hadde gjort, og at han kjente at han ble mer og mer rasende på ekskona.

Han var redd for at han kom til å drepe henne også, og det som bekymret ham mest var at sønnen ville bli foreldreløs.

Nå sjekker politiet om Ford kan være mannen bak flere andre drap i området rundt Eureka. Ford mener selv at han ikke har begått overlagt drap.