Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilsto overdosedrap til miljøarbeider

Men varslet ikke politiet, selv da de pågrep feil mann.

AKTOR:  Petter Sødal i aktor i saken som nå er oppe i Nedre Telemark tingrett. Foto: SCANPIX
AKTOR: Petter Sødal i aktor i saken som nå er oppe i Nedre Telemark tingrett. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26. juni i fjor sommer ble liket av Geir Henriksen funnet av naboen i en leilighet i Langesund.

Kort tid etter at den 52 år gamle naboen hadde funnet liket dukket en tredje 51 år gammel mann opp. De to dro på fisketur sammen, og rapporterte ikke om dødsfallet før dagen etter, skriver Telemarksavisa.

Innrømmet drap I retten i går forklarte en miljøarbeider at 39-åringen innrømmet at det var han som hadde satt overdose på Henriksen. Hun ba ham gå til politiet med opplysningene, men meldte ikke dette selv videre til politiet.

På direkte spørsmål fra miljøarbeideren om han ikke var redd for å bli tatt for drap, skal 39-åringen ha forklart at han hadde hatt sprøyte-emballasjen på mens han satte overdosen.

- Så spurte jeg om han hadde gått til politiet. Det hadde han ikke, for han ville ikke sitte inne i 21 år. Han sa at han hadde satt en overdose, for det var det ingen som kunne oppdage, sa miljøarbeideren i retten i går, skriver Telemarksavisa i dagens papirutgave.

Siktet feil mann Naboen var etter kort tid siktet for legemsfornærmelse med døden til følge, men denne annklagen falt etter at det viste seg at det var en overdose som hadde drept ham og ikke fysisk vold.

I retten i går ble det klart at miljøarbeideren gikk til sine overordnede, men fikk beskjed om at hun hadde taushetsplikt.

Den 39 år gamle tiltalte skal ha forklart miljøarbeideren at det også var han som hadde laget overdosen som drepte Henriksen i tillegg til å ha satt den.

Professor Jan Fridtjof Bernt ved Universitetet i Bergen sier til Telemarksavisa at det ikke er tvil om at miljøarbeideren skulle gått til politiet med sine opplysninger i denne saken.

- Taushetsplikten gjelder ikke når den kan hindre at en person blir straffeforfulgt, sier Bernt til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling