Tilsto svindel- ble frifunnet

En 39 år gammel Oslo-mann er frifunnet for å ha spilt på Norsk Tippings Langodds for over en halv million kroner - uten å betale for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Borgarting lagmannsrett var 39-åringen, som jobbet i en kiosk, tiltalt etter en lovparagraf han ikke kunne straffes etter. 39-åringen hadde tilstått. Dommen er rettskraftig.

39-åringens forsvarer, advokat Leidulv Digernes, bekrefter overfor Dagbladet at klienten tidligere er dømt i Oslo forhørsrett etter at han hadde avlagt en såkalt uforbeholden tilståelse. Forsvareren anket imidlertid til lagmannsretten over lovanvendelsen.

Negativt flertall

Digernes vant fram ett hundre prosent, sjøl om fire av dommerne stemte for fellende dom, mens tre stemte for frifinnelse. Dette betyr at 39-åringen går fri ut fra prinsippet om såkalt negativt flertall.

- En rimelig og fornuftig dom, kommenterer forsvareren.

39-åringen forklarer at han var kraftig presset økonomisk, og forsøkte å rette opp økonomien ved å spille på Langoddsen. Han spilte på onlinesystemet i kiosken hvor han arbeidet, og satset over en halv million kroner over tre dager. Han vant brutto over 230000 kroner, før Norsk Tipping stoppet opplegget.

En gevinst på 90000 kroner ble sperret, mens 143000 kroner ble utbetalt i en annen kiosk som eies av samme mann som eier kiosken som 39-åringen arbeidet i fra tid til annen.

- Husker ikke - Jeg husker ikke om det var jeg som fikk 143000 kroner utbetalt, eller hva jeg gjorde med spillerkvitteringene, forklarer 39-åringen.

En enstemmig lagmannsretten konkluderer med at 39-åringen handlet i vinnings hensikt, og at han måtte vite at det ulovlige spillet måtte bli oppdaget på Hamar etter kort tid.

Sivilkrav

39-åringen er frifunnet for grovt økonomisk utroskap fordi hans rolle i kiosken ikke har vært så selvstendig at det er tilstrekkelig til at forholdet rammes av den paragrafen som er brukt i tiltalen.

39-åringen er dømt til å betale Norsk Tipping 143000 kroner, den gevinsten som er forsvunnet.

Lagmannsretten skriver at hvis Norsk Tipping mener å ha ytterligere krav mot 39-åringen, må de sjøl reise sak. Ifølge advokat Digernes er et sivilrettslig krav foreldet.