<strong>DRAP:</strong> Tina Jørgensen ble funnet i kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
DRAP: Tina Jørgensen ble funnet i kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Tilsto Tina-drapet - krever erstatning

Vil søke om erstatning etter rettsforfølgelsen som ble henlagt i høst. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen som tilsto å ha drept Tina Jørgensen, varsler at han i likhet med de tre andre som uriktig ble siktet for drapet, vil søke om erstatning etter rettsforfølgelsen som ble henlagt i høst.

Det forteller mannens advokat Odd Rune Torstrup til Stavanger Aftenblad.

I september 2015 tok den uoppklarte drapssaken en ny vending da et lydopptak ble sendt inn til politiet av en tipser. På lydopptaket forteller en 37 år gammel mann at han og tre andre sto bak drapet på Jørgensen i 2000. Mannen tilsto da han ble pågrepet, mens alle de tre andre nektet for at de hadde noe med drapet å gjøre.

Sakkyndige slo senere fast at 37-åringen tilsto drapet som en følge av falske minner.

Onsdag varslet Dagbladet at to av de tidligere siktede har levert et rekordstort erstatningskrav på 750.000 etter den uriktige rettsforfølgelsen. Fredag forteller 37-åringens advokat Odd Rune Torstrup at også hans klient vil søke oppreisningserstatning, men ikke like stor som de øvrige har varslet.

– Er ikke det litt rart, ettersom han har tilstått drapet?

– Jeg vil ikke kommentere saken, utover at det er søkt om oppreisning i henhold til statens standardiserte satser, sier Torstrup til Aftenbladet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer