Tilsto Trude-drapet

Før mannen døde i fjor, fortalte han moren sin at det var han som hadde drept Trude Espås. Politiet klarer ikke å finne ut om mannen var i Geiranger 8. august 1996.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tross omfattende undersøkelser, har drapsetterforskerne ikke klart å fastslå om mannen snakket sant da han tilsto drapet. Det var moren selv som kontaktet politiet etter at sønnen omkom i en ulykke i fjor, skriver VG.

Da hadde mannen som er norsk statsborger, innrømmet overfor henne at han hadde tatt livet av Trude Espås (20). Dersom det stemmer, har han klart å forlate bygda etter drapet uten å etterlate spor. Politiet har registrert 30 000 navn i forbindelse med saken, men mannens navn er ikke blant disse.

- Vi vet at mannen ikke hadde noe kort eller annet som legger igjen spor, sier lensmann Jens-Arne Hessegjerde ved Stranda og Nordal lensmannskontor.

Dersom mannen snakket sant da han tilsto, har han vært usedvanlig påpasselig dagene rundt drapet. Han må ha vært svært bevisst på å ikke etterlate seg noen som helst spor. En slik atferd passer med gjerningsmannsprofilen som en svensk politipsykolog laget på Trudes drapsmann.

Detaljene som moren har gitt politiet har ikke vært bevis nok. Det var ingenting i tilståelsen som kun ville vært kjent for gjerningsmannen og politietterforskerne.

- Vi har verken sjekket ham inn eller ut av saken, sier Hessegjerde til VG.

DREPT: Trude Espås (20).