Tilsynene må betale selv

Åtte statlige tilsyn tvangsflyttes av regjeringen. Gjett hvem som må betale for moroa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Når 900 ansatte i åtte statlige tilsyn skal flyttes ut av Oslo, bør ingen ansatte regne med å få ventelønn dersom de ikke blir med på flyttelasset.

Tilsynene må nemlig ta regninga selv, slo arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman (H) fast da han la fram den allerede omstridte og bejublede stortingsmeldingen om statlige tilsyn fredag.

500.000 per hode

Norman regner med at hele flytteprosessen vil koste en halv million kroner for hver arbeidsplass. Sluttregningen hans blir dermed langt lavere enn de 1,3 - 2 milliardene som kritikerne mener at flyttingen vil koste.

- Ledelsen i hvert tilsyn får en budsjettramme og ansvaret for å holde seg innenfor denne. Med stram kostnadskontroll vil det gå bra. Ikke minst fordi ordningen med ventelønn, som for øvrig er sløsing med samfunnets ressurser, vil måtte sitte langt inne, sier Norman.

Han er ikke redd for økonomien i tilsynene av den grunn:

- Flyttingen skal skje over tre og et halvt år. Det tilsvarer 200 stillinger i året, langt færre enn de stillingene staten lyser ut i Oslo hvert år. Når vi i tillegg vet at statsansatte har fortrinnsrett til jobber i staten og vi forutsetter at det utarbeides gode karriereplaner, bør utgiftene til ventelønn ikke bli store, sier Norman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer