Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilsynssak mot sykehus etter Skreia-drap

Den drapssiktede 42-åringen var villig til å legge seg inn frivillig, men sykehuset nektet.

SKREIA: En mann i 40-årene ble siktet for drapet på sin kone på Skreia i Østre Toten kommune i Oppland natt til torsdag. 
Foto: Jon Olav Andersen, Totens Blad / Scanpix
SKREIA: En mann i 40-årene ble siktet for drapet på sin kone på Skreia i Østre Toten kommune i Oppland natt til torsdag. Foto: Jon Olav Andersen, Totens Blad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den drapssiktede 42-åringen var villig til å legge seg inn frivillig på psykiatrisk sykehus i forkant av drapet, men sykehuset nektet ham innleggelse. Nå opprettes tilsynssak mot sykehuset.

Fylkeslegen i Oppland opprettet fredag tilsynssak mot Sykehuset Innlandet og Østre Toten kommune.


Det skjer etter at den drapssiktede 42-åringen ikke fikk innvilget frivillig innleggelse i forkant av drapet på mannens kone. Drapet på Skreia fant sted natt til torsdag.


- Virket paranoid

Den drapssiktedes mentale helse skal ha forverret seg kraftig den siste tiden før drapet. Både kolleger og venner opplyser til VG at 42-åringen har virket paranoid, og at de har de fryktet for livet til hans kone. De sendte bekymringsmelding til politiet.


Politiet ga beskjed til kommunen, og 42-åringens fastlege henviste ham til Reinsvoll psykiatriske sykehus, som er en del av Sykehuset Innlandet.


Det skal ikke ha vært kapasiteten ved sykehuset som førte til at han ikke ble innlagt.


Plikt til å hjelpe

- Vi har en plikt til å yte øyeblikkelig hjelp uansett. Det er faglige vurderinger som legges til grunn, og dersom det er fullt vil man om nødvendig bli lagt på korridor, sier assisterende divisjonsdirektør ved Sykehuset Innlandet, Jørgen Braband til VG.


Den drapssiktede mannen er varetektsfengslet for fire uker, og tilbringer den første tiden av varetekten på Reinsvoll psykiatriske sykehus. 


NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling