Høyesterettsdommer Jens E. Skoghøy:

Tilsynsutvalget dropper varslingssaken

Tilsynsutvalget for dommere kommer ikke til å behandle varslingssaken mot Jens E. Skoghøy fra 2020.

BA OM VURDERING: Det var en henvendelse fra høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie som satte i gang prosessen der Tilsynsutvalget for dommere skal vurdere adferden til høyesterettsdommer Jens E. Skoghøy. Foto: Lise Åserud / NTB / POOL
BA OM VURDERING: Det var en henvendelse fra høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie som satte i gang prosessen der Tilsynsutvalget for dommere skal vurdere adferden til høyesterettsdommer Jens E. Skoghøy. Foto: Lise Åserud / NTB / POOL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter utvalgsmedlem Ketil Myhre overfor Dagbladet.

Det aktuelle varselet, som først ble omtalt i VG, kom fra en kvinnelig student mot Skoghøy da han var professor ved Universitetet i Tromsø i 2020.

- Dette er ikke et forhold som utvalget vil foreta noen vurdering av. Vårt mandat er å vurdere om dommere har overtrådt sine plikter som dommere, eller på annen måte opptrådt i strid med god dommerskikk, sier Myhre.

Det er han som har behandleransvaret for utvalget i Skoghøy-saken.

Sammen med utvalgets sekretariat skal Myhre forberede en innstilling til hvordan utvalget skal reagere på henvendelsen som før jul ble sendt til dem fra høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie.

Hun ba utvalget vurdere Skoghøys adferd, i forbindelse med den siste tidas uttalelser og oppslag i media.

Øie ba dem samtidig vurdere det aktuelle varselet, som ble avsluttet i 2020 med at universitetet ga Skoghøy en advarsel.

Utvalget mener altså at varselet ikke er relevant for dem.

Når Myhre og sekretariatet har ferdigstilt innstillingen, skal den behandles av utvalgsmedlemmene samlet. I denne saken kan du lese mer om saksgangen til Tilsynsutvalget for dommere.

Har avgitt uttalelse

Skoghøy avga mandag sin uttalelse til utvalget.

Der påpekte han nettopp at han på tidspunktet varselet kom ikke var dommer, og at det da ikke er «mulig å krenke tjenesteplikter som dommer eller opptre i strid med god dommerskikk uten å være dommer».

Neste steg er nå å rutinemessig forelegge denne for Øie, slik at hun kan gi eventuelle merknader, forklarer Myhre.

- Det er for tidlig for meg å si hvor lang tid det vil ta før saken er tilstrekkelig utredet til at utvalget samlet kan ta en vurdering.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer