- Tiltak uten effekt

Borgfreden på Stortinget er over. Ap-leder Jonas Gahr Støre etterlyser et veikart ut av de ekstreme tiltakene. Helseminister Bent Høie forstår ikke hva Støre og Arbeiderpartiet mener.

EFFEKT: Håndvask er defintivt et tiltak med effekt, men Ap-leder Jonas Gahr Støre ønsker at Stortinget får bli med å diskutere hvilke tiltak som gjennomføres. Tiltak med store negative effekter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EFFEKT: Håndvask er defintivt et tiltak med effekt, men Ap-leder Jonas Gahr Støre ønsker at Stortinget får bli med å diskutere hvilke tiltak som gjennomføres. Tiltak med store negative effekter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vær mindre hårsår, Høie! sier Jonas Gahr Støre oppgitt.

Arbeiderparti-lederen føler han ikke blir hørt når han forsøker å få i gang en debatt om tiltakene som har ført til en halv million arbeidsledige i Norge.

- Det er en ekstremt alvorlig situasjon der ute. Vi har stått sammen om de inngripende tiltakene som kom og helsevesenet har stilt opp på en fantastisk måte, men vi får høre at vi skal leve med det samme opplegget i kanskje halvannet år til. Det er ikke urimelig at Stortinget har en diskusjon om exitstrategien, sier Støre, som mener det blir altfor lenge å vente på regjeringens granskingskommisjon.

- De erfaringene man gjør nå i kommunene og landet rundt må være grunnlaget for diskusjoner i Stortinget. Det er det Stortinget er til for.

Sykdom og død

Støre var selv helseminister fra 2012 til 2013 og var med å skrive evalueringen etter svineinfluensaen.

Han understreker at Arbeiderpartiet – så langt – har støttet tiltakene til regjeringen, selv om han mener flere av dem kunne vært unngått hvis Høie og regjeringen hadde forberedt Norge bedre på krisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer