Stortinget vil blokkere nettgambling

- Tiltakene er ekstremt enkle å komme seg rundt

De nye lovene vil ha minimal effekt, mener IKT-ekspert.

POPULÆRT: Nettspill er utbredt - også i Norge, selv om det er forbudt. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB Scanpix
POPULÆRT: Nettspill er utbredt - også i Norge, selv om det er forbudt. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går fattet Stortingets familie- og kulturkomité et omfattende vedtak med hovedmålsetningen å hindre nordmenn i å drive med nettgambling tilbudt av utenlandske aktører. Et sentralt virkemiddel er å blokkere tilgangen til nettstedene, skriver VG.

Forslaget skal opp til avstemning i Stortinget 7. mai. Men utfallet er allerede gitt, ifølge komiteens 1. nestleder Anette Trettebergstuen (Ap), som sammen med KrFs Geir Jørgen Bekkevold er initiativtaker til tiltakene.

- Det vil bli vedtatt. Vi har fått gjennomslag for virkemidler som andre land bruker, og som virker, sier Trettebergstuen til Dagbladet.

- Minimal effekt

Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier i IKT Norge, har lite tro på at å blokkere gamblingnettsteder vil ha den tilsiktede virkningen.

- Det vil ha minimal effekt, for tiltakene er ekstremt enkle å komme seg rundt; å blokkere DNS eller IP-adresser er å anse som fartshumper, sier han til Dagbladet.

Trettebergstuen er klar over at det finnes måter å omgå de foreslåtte blokkeringene på.

- Vi skal være realistiske og innse at vi aldri helt vil få bukt med dette - noe annet ville vært naivt. Men de nye tiltakene vil gjøre det vanskeligere, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer