- Tiltal imamene!

Programmet «Rikets tilstand» på TV2 avslørte i kveld at afrikanske religiøse ledere i Oslo, deriblant ett medlem av verdikommisjonen, støtter omskjæring av kvinner. Barneminister Karita Bekkemellem Orheim oppfordrer Riksadvokaten til å ta ut tiltale mot imamene. Si din mening!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En rystende dokumentar i «Rikets tilstand» avslørte hvordan afrikanske imamer offentlig er imot omskjæring av kvinner, mens de støtter det når tv-kameraene ikke peker i deres retning. Omskjæring er forbudt etter norsk lov med strafferamme på åtte år.

I programmet utstyres den afrikanske jenta Kadra (20) med skjult kamera. Hun oppsøker tre imamer og verdikommisjonens medlem Kebba Sekka for å be om råd. Samtlige sier at hun skal godta omskjæring dersom foreldrene ønsker det.

En av imamene innrømmer i tillegg at han har to koner, selv om han vet at også det er ulovlig.

Kebba Sekka er utdannet barnevernspedagog og jobber på Lofsrud ungdomsskole i Oslo. Han er medlem i verdikommisjonen. Foran et skjult kamera råder Sekka jenta at hun skal følge morens pålegg og la seg

- Du burde bedt om unnskyldning til hele det norske folk, raste en tydelig beveget Barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim i programmet «Tabloid» etterpå.

Hun oppfordrer Riksadvokaten til å ta ut tiltale mot de religiøse lederne.

Riksadvokat Tor Aksel Busch sier til TV2 at han vurderer å tiltale imamene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer