Tiltale etter internett- gambling

NEW YORK (NTB-Reuters): USAs føderale påtalemyndighet har reist tiltale mot 14 personer som drev ulovlig spillevirksomhet over internett. Amerikansk lov setter forbud mot å organisere og drive denne typen elektronisk gambling, og de tiltalte må møte for retten i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken imøteses med stor spenning, fordi den markerer et nytt forsøk på å kartlegge de juridiske sidene ved bruk av nettet. På sine nettadresser tilbød de tiltalte veddemål på utfallet av kamper i amerikansk fotball, baseball, basketball og ishockey.

Ifølge påtalemyndigheten krevde de tiltalte et depositum på minst 500 dollar (3750 kroner) for at spillesugne skulle bli registrert som kunder. Når dette depositumet var innbetalt, fikk gamblerne åpne elektroniske konti der de kunne sette inn gevinster og hente ut penger til nye veddemål.

Kontiene var ikke plassert i USA, men hadde fysiske adresser i karibiske eller mellomamerikanske land som Costa Rica, Panama, Antigua og Curacao. Men i tiltalen heter det at forretningsvirksomheten i virkeligheten ble drevet i USA, og derfor var et brudd på amerikansk lovgivning.

En av de tiltalte, 27 år gamle Steven Budin, sier at hans selskap bare bruker Internett til markedsføring og ikke til å ta imot veddemål eller utbetale premier. Selskapet, som heter SDB Global, har nettadressen www.sdbg.com.

(NTB)