Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltale: Ga Bandidos-profil i oppdrag å drepe «Onkel Skrue»

NOKAS-dømte Metkel Betew (38) er tiltalt for drapsforsøk, ransplaner og hasjsmugling.

TILTALT: Metkel Betew. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
TILTALT: Metkel Betew. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Betew ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på ti år for Nokas-ranet i Stavanger i 2004, men ble løslatt i oktober 2014 etter avgjørelse i Høyesterett.

I august 2015 ble han pågrepet på nytt, siktet for alvorlige narkotikaforbrytelser, ransforbund og drapsforbund.

Betew er ifølge NRK nå tiltalt for å ha gitt den tidligere Bandidos-sjefen Lars Harnes i oppdrag å drepe den heleridømte Imran Saber, ofte kalt «Onkel Skrue» og David Toskas «finansminister». De to skal ifølge tiltalen ha skaffet seg tilgang til parkeringsanlegget ved Sabers leilighet, og ha overvåket hans bevegelser forut for drapsforsøket.

Harnes ble pågrepet sammen 2015 i garasjeanlegget der Imran Saber bodde i Oslo.

- Han har hevdet sin uskyld hele veien, og har møtt opp i retten for å synliggjøre det. Men han også skjønner at folk lurer på hva han gjorde der. Han ser fram til å kunne møte i retten vil gi en forklaring da, sier Lars Harnes' forsvarer, Øyvind Bratlien til NRK.

Betew er en barndomskamerat av Imran Saber og nekter for å ha vært med på å planlegge å drepe ham.

Betew ble i 2014 prøveløslatt fra forvaringsdommen for Nokas-ranet i Stavanger i 2004. Da hadde han sonet minstetiden på ti år. Etter ti måneder i frihet ble han igjen varetektsfengslet, siktet for nye alvorlige lovbrudd. I vilkårene for prøveløslatelsen heter det at Betew ikke skal ha kontakt med kriminelle miljøer, blant dem andre Nokas-dømte. Dette vilkåret er brutt, hevder påtalemyndigheten, og mener det derfor er grunnlag for å gjeninnsette Betew i forvaring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media