Familievold:

Tiltale: Mishandlet familien i 16 år

En familiefar i 70-åra står tiltalt for å ha utøvet psykisk og fysisk vold mot både daværende ektefelle og sine egne barn gjennom 16 år.

FAMILIEVOLD: En mann i 70-åra risikerer opptil seks års fengsel for familievold gjennom 16 år. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEVOLD: En mann i 70-åra risikerer opptil seks års fengsel for familievold gjennom 16 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til uka starter rettssaken mot en mann i 70-åra som står tiltalt for fysisk og psykisk mishandling i familien gjennom 16 år. Tre uker er satt av til saken, som skal behandles i Oslo tingrett.

I tiltalen står det skrevet at den tiltalte gjennom 16 år, ved gjentatte anledninger, utøvet fysisk og psykisk vold mot sin daværende ektefelle. I tillegg mener påtalemyndigheten at mannen i løpet av disse 16 åra har utøvet fysisk og psykisk vold mot sine barn.

Dagbladet har vært i kontakt med tiltaltes forsvarer, Andrea Johanne Salomonsen, som ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Drapstrusler

Ifølge tiltalen besto den fysiske volden blant annet av «slag med flat hånd, knyttet neve og/eller slag med gjenstander i ansikt, hode og/eller på ulike steder på kroppen.»

Mannen skal også ha sparket, dyttet og spyttet kvinnen i ansiktet.

I tillegg mener påtalemyndigheten at tiltalte framsatte trusler om å drepe ektefellen og knuse henne og/eller andre familiemedlemmer. Det skal også ha blitt framsatt trusler om å brenne ned huset, skade hunden deres, og å ta med seg to av barna ut av landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer