Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seksuell krenkelse:

Tiltale: Pubeier la 4000 kroner på bordet og spurte to 15-åringer hva de ville gjøre for pengene. - Mener det var oppdragende

- Han har en annen forståelse av hva som skjedde, sier mannens forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En finnmarking, som er deleier i en pub, er tiltalt for å seksuelt krenket to 15 år gamle jenter han hadde ansatt hos seg som vaskehjelper.

Påtalemyndigheten mener han i ord eller handling har utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av to 15-åringene.

Det går fram av tiltalen at mannen i løpet av januar og begynnelsen av februar 2015 la fram penger på bordet, fra 200 kroner og opp til 4000 kroner, og spurte hva jentene ville ha gjort av seksuelle handlinger med andre for pengene.

Han skal ha foreslått handlinger som å «suge noen, ha sex med noen, om de ville ha kledd av seg for noen».

Mannen ble i utgangspunktet bøtelagt med 10 000 kroner, eller fengselsstraff i 20 dager dersom han ikke betalte boten. Men mannen nekter straffskyld, og tar dermed saken til retten.

Mannens forsvarer sier saken er tatt ut av kontekst.

- Han sier at han ikke er skyldig. Han har hatt en annen rolle her. Pengene kommer på bordet som følge av at han er i en situasjon hvor han er bekymret for jentene. Han sier pengene ble lagt på bordet med et oppdragende formål, sier mannens forsvarer, Trond Biti, til Dagbladet.

- Han prøver å si at man kan gjøre mye dumme ting for penger, og han ville lære dem om grensesetting. Han ville fortelle dem at man ikke skulle gjøre slike ting for penger, sier forsvareren.

- Hendelsen skjedde i barlokalet etter skoletid, ikke i «bartid», sier forsvareren.

Saken starter i Indre Finnmark tingrett i morgen.