Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltale: Stakk finanskollega med champagneglass på innflyttingsfest

Finansprofil må møte i retten, tiltalt for grov kroppsskade etter basketak på Frogner i 2016.

I RETTEN: Voldssaken er berammet i Oslo tingrett på mandag og skal etter planen gå over tre dager. En rekke finansprofiler er innkalt osm vitner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I RETTEN: Voldssaken er berammet i Oslo tingrett på mandag og skal etter planen gå over tre dager. En rekke finansprofiler er innkalt osm vitner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag starter en rettssak mot en kjent finansmann i Oslo tingrett.

Mannen (47) er tiltalt for grov kroppsskade mot en kollega i finansbransjen. Ifølge tiltalen slo han den fornærmede mannen flere ganger.

Champagneangrep

I tillegg skal den tiltalte ha stukket og kuttet mannen i ansiktet, halsen og på kroppen med et knust champagneglass. Fornærmede, en 57 år gammel forretningsadvokat, fikk et kutt i kinnet på rundt fire centimeter. I tillegg fikk han kutt i halsen, på brystet og mageområdet.

Forretningsadvokaten har arr i ansiktet, halsen, brystet og magen etter hendelsen som skjedde i oktober i 2016 på en innflyttingsfest hos en kjent megler i en bolig til over 20 millioner på Oslos beste vestkant. Det var rundt 21.30 krangelen mellom de to skal ha oppstått. Ifølge Dagens Næringsliv skal de to ha gitt hverandre kommentarer om nettverk, yrker og hva de har fått til i næringslivet.

Deretter skal de to ha barket sammen ved to anledninger på festen. Først i andre etasje, før de gikk ned i første etasje og det ble nytt håndgemeng der. Det var der den tiltalte skal ha stukket mannen (57) med champagneglasset.

Motanmeldelse henlagt

Kort tid etter hendelsen anmeldte 57-åringen finansmannen for vold. Finansmannen som nå er tiltalt gikk også til anmeldelse av fornærmede i straffesaken. Tiltaltes anmeldelse ble henlagt av politiet. Henleggelsen ble påklaget av den tiltalte, men er nå henlagt for godt.

- Jeg kan bekrefte at tiltaltes anmeldelse nå er henlagt for godt, sier aktor i saken, Renate Myhre Medby, til Dagbladet.

BISTÅR: Ellen Holager Andenæs har vært den fornærmede forretningsadvokatens juridiske rådgiver. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BISTÅR: Ellen Holager Andenæs har vært den fornærmede forretningsadvokatens juridiske rådgiver. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Saken ble etter klagen behandlet av både statsadvokaten og riksadvokaten, som altså har henlagt den. Derfor er det nå bare den ene finansmannen som sitter på tiltalebenken, mens den andre er innkalt som vitne.

Den profilerte forsvarsadvokaten Ellen Holager Andenæs har vært den fornærmedes juridiske rådgiver og har hatt kontakt med påtalemyndighetene.

- Verken jeg eller min klient ønsker å kommentere saken nå, sier hun til Dagbladet.

- Nødverge

Mette Yvonne Larsen forsvarer den tiltalte finansmannen i saken. Hun har fredag ikke besvart Dagbladets henvendelser, men har tidligere ikke ønsket å kommentere saken.

John Christian Elden, som inntil nylig var mannens forsvarer, sa følgende til Nettavisen da tiltalen ble kjent:

- Min klient nekter straffskyld. Han er overrasket over tiltalen, tatt i betraktning at han var i en nødvergesituasjon og neppe hadde noen intensjon om å skade den andre personen, sier Elden til Nettavisen.

FORSVARER: Mette Yvonne Larsen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORSVARER: Mette Yvonne Larsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

I retten vil vitneforklaringer fra en lang rekke finansprofiler trolig bli avgjørende. Fornærmede og tiltalte skal ha en uklar oppfatning om hva som har skjedd, og vitneforklaringene blir derfor sentrale.

50 prominente gjester

Ifølge Kapital var det over 50 gjester til stede på festen, de fleste av dem vellykkede investorer og meglere innen finans- og næringseiendomsbransjen. Det var god stemning og høy champagneføring, skriver magasinet.

Magasinet skriver videre at den fornærmede først ble fraktet til det private helseforetaket Volvat av andre festdeltakere, før han raskt ble sendt Ullevål sykehus. Der måtte han sy til sammen 72 sting i ansiktet, halsen og bryst- og mageregionen.

Kilder forteller også til Kapital at den tiltalte mannen reiste på legevakten hvor han fikk hjelp for kuttskader og fikk sydd noen sting, angivelig på hendene. En håndkirurg er en av fem leger som skal vitne for tiltalte.

Profilerte

Også de to involverte i straffesaken er profilerte næringslivsfolk. Tiltalte er blant annet gode venner med flere norske og utenlandske forretningsmoguler og har vært rådgiver for norske kjendiser.

Den fornærmede mannen (57) har jobbet for flere profilerte investorer og selskaper.

Strafferammen for grov kroppsskade er på ti års fengsel. Den tiltalte finansmannen hevdet overfor VG i 2016 at det var han som ble angrepet.

- Jeg ble angrepet ved to anledninger. Jeg ble først slått ned i andreetasjen. Jeg går ned, men han følger etter meg og flyr på meg en gang til. I basketaket knuses glasset. Jeg har kutt overalt, sa den tiltalte finansmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media