Tiltalen klar mot Varg Vikernes

17. oktober må han svare for brudd på rasismeloven.

LØSLATT:  Varg Vikernes (40) ble i juni løslatt etter at fransk politi ikke kunne føre bevis mot Vikernes som ga grunnlag for en siktelse om terrorplanlegging. Foto: Ingun Mæhlum.
LØSLATT: Varg Vikernes (40) ble i juni løslatt etter at fransk politi ikke kunne føre bevis mot Vikernes som ga grunnlag for en siktelse om terrorplanlegging. Foto: Ingun Mæhlum. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Varg Vikernes (40) ble i juni løslatt etter at fransk politi ikke kunne føre bevis mot Vikernes som ga grunnlag for en siktelse om terrorplanlegging.

Det ble samtidig klart at Vikernes på et tidspunkt måtte stille i retten for brudd på rasismeloven i Frankrike.

Ønsker siktelse Nå er tiltalen som inneholder anklager om rasisme-provokasjoner av jøder og muslimer på internett klar.

Franske myndigheter sikter Varg Vikernes for rasehat. Han må stille i retten 17. oktober og svare på anklagene, skriver den franske avisa LeMonde.

Strafferammen for oppfordring til rasehat er ett års fengsel og han risikerer i tillegg en bot på 4.500 euro.

På sin egen blogg skrev Varg Vikernes følgende den 15. august:

- Jeg ønsker å bli siktet for å ha spredd hat mot dem som forsøker å utslette Europa. Jeg vil påberope meg at jeg handlet i selvforsvar, og vil bevise for retten at jeg hadde god grunn til å eksponere Europas fiender, skriver han på sin blogg.

Europa for de opprinnelige europeerne Og han fortsetter:

«Jeg vil snu dette rundt og vise hvordan de jeg uttaler meg om er de ekte rasistene, og at de i dette øyeblikket utfører et folkemord i Europa. At vi som er de opprinnelige europeere, har blitt utpekt av dem som et mål for utryddelse. Vi, mine kjære europeiske damer og herrer, er ikke rasistene her. Vi vil bare ha mangfold, respekt for alle folkeslag til å ha sin unike kultur i sitt opprinnelige hjemland. Det inkluderer et Europa for de opprinnelige europeerne.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer