Tiltalen mot drapssiktede nordmenn i Kongo utsatt

Skal foreta nye undersøkelser på drapsstedet

TILTALEN UTSATT: Tjostolv Moland (28)  i bakgården av militærleiren der han og en norsk kamerat på 27 år sitter fengslet. Foto: Espen Røst / Dagbladet
TILTALEN UTSATT: Tjostolv Moland (28) i bakgården av militærleiren der han og en norsk kamerat på 27 år sitter fengslet. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Tiltalen mot de to nordmennene som er anklaget for å ha skutt og drept sin egen sjåfør i Kongo, skulle vært oversendt til domstolen i slutten av uka, men nå melder Aftenposten at tiltalen er utsatt og nye undersøkelser skal foretas.

Ifølge kilden Aftenposten har vært i kontakt med har det kommet instrukser fra myndighetene i Kinshasa om å dra tilbake til drapsstedet for videre etterforskning.

Dette betyr at tiltalen først vil være ferdig i løpet av neste uke, deretter vil det tas ut siktelse og dato for nordmennenes rettsak kan endelig bli fastslått.

Det er først etter en dom det vil være mulig for norske diplomater å starte forhandlinger om en eventuell utlevering til Norge .

Derfor ser både de mistenkte nordmennene og Utenriksdepartementet fram til å få rettssaken overstått.

Den kongolesiske justisministeren Emmanuel-Janvier Luzolo har overfor norske diplomater åpnet opp for at nordmennene kan utleveres til Norge etter at de eventuelt er dømt i Kongo.

Faren til den drapssiktede 28-åringen Tjostolv Moland uttalte til Aftenposten i går at han håpet rettsaken og en eventuell utlevering til Norge ikke skulle ta for lang tid.

- Vi frykter at de kommer hjem i likposer dersom de ikke kommer seg ut av fengselet i løpet av et par måneder, sa han.