Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalen mot Karadzic

Dersom Radovan Karadzic overgir seg til krigsforbryterdomstolen, må han svare for drapene på 20 navngitte barn, kvinner, menn og eldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic og militærkommandant Ratko Mladic er den internasjonale krigsforbryterdomstolens mest ettersøkte menn. De er begge tiltalt for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten begått under Bosnia-krigen i tidsrommet 1992- 1995.

I tillegg er de tiltalt for å stå bak omfattende snikskyting samt gisseltaking av FN-mannskap. Karadzic og Mladic stilles personlig ansvarlig for mord, voldtekt, seksuell trakassering, tortur, ran og umenneskelig behandling av sivile, samt store ødeleggelser av private hjem, butikker og hellige steder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling