Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ubåtmysteriet i Danmark:

Tiltalen mot Peter Madsen:
- Bandt Kim Wall fast i ubåten før han drepte henne

Mener drapet var planlagt.

TILTALT: Peter Madsen (47) er tiltalt for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/Reuters
TILTALT: Peter Madsen (47) er tiltalt for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtalemyndighetene i Danmark mener at den drapssiktede ubåtkapteinen Peter Madsen bandt den svenske journalisten Kim Wall fast med strips i ubåten før han drepte henne, skriver Expressen.

Ifølge tiltalen, som Dagbladet har fått tilgang til, mener påtalemyndighetene at Madsen har planlagt drapet, blant annet ved at han tok med kniv, skrutrekkere, rør og sag i ubåten.

Ifølge tiltalen skjedde drapet i tidsrommet klokka 22.00 den 10. august og klokka 10.00 den 11. august i fjor.

Ekstra Bladet skriver at påtalemyndighetene mener at Madsen mishandlet Wall ved å slå henne, stikke og snitte i henne, før han til slutt drepte henne.

Ber om livsvarig fengsel

Tiltalen mot danske Peter Madsen (47) ble klar tirsdag forrige uke.

Her ber danske påtalemyndigheter om livsvarig fengsel for ubåtkapteinen, som er tiltalt for overlagt drap på den svenske kvinnen (30).

I tillegg tiltales han for likskjending, partering og for grove seksuelle overgrep.

FAMILIENS FARVEL: Familien til den svenske journalisten Kim Wall publiserte tidligere en video på Walls minnefond-side. Videoen er publisert med tillatelse fra familien. Video: RememberingKimWall.com. Vis mer

I tiltalen beskrives det som «andre seksuelle handlinger enn samleie som er meget farlige».

Nekter straffskyld

Madsen nekter straffskyld etter tiltalen. Han erkjenner ikke å ha drept Wall, og nekter også for å ha hatt seksuell omgang med henne.

Ubåtkapteinen, som gjentatte ganger har endret sin forklaring, sier parteringen var en panikkhandling.

Påtalemyndighetene mener Wall døde som følge av kvelning eller at strupen ble skåret over.

Rettssak

Tiltalen mot Madsen ble offentliggjort i dag, ifølge Expressen.

Peter Madsen er fortsatt varetekstfengslet fram til 7. februar, mens rettssaken mot ham er berammet til å starte i København 8. mars.

Dommen mot ham er forventet 25. april.

Forsvant til sjøs

Dansk politi har funnet deler av Walls parterte lik i sjøen. Det tok flere måneder før etterforskerne fant hele kroppen til Wall.

Store geografiske områder og kraftige havsstrømmer bidro til en svært vanskelig leteaksjon.

Madsen hadde spent fast stålstenger på Kim Walls kroppsdeler før han kastet dem på på sjøen i Køge Bugt utenfor København.

Den prisbelønte journalisten Kim Wall, med erfaring fra New York Times, The Guardian og magasinet TIME, hadde planer om å skrive reportasje om Madsen, som ønsket å bli første privatperson til å nå verdensrommet for egen maskin.

Dødsfallet fant sted etter at de satte til sjøs, kvelden 10. august i fjor.

- Ekstremt grov sak

Påtalemyndigheten ber om livsvarig fengsel for Madsen, og en sekundær påstand om forvaring av oppfinneren (47). Rettspsykiatere har vurdert det dithen at forvaring av Madsen kan være påkrevd.

Madsen tiltales også for to grove overtredelser av sikkerhetslovene til sjøs.

- Det er snakk om en meget usedvanlig og ekstremt grov sak, som har hatt tragiske følger for Kim Wall og hennes pårørende, sier spesialanklager Jakob Buch-Jepsen i København-politiet i en pressemelding.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!