Trump-organisasjonen

Tiltales etter skatteetterforskning

En storjury i New York har besluttet å tiltale Donald Trumps forretningsorganisasjon og selskapets finansdirektør, Allen Weisselberg.

TILTALE: Tidligere president, Donald Trump, sammen med finansdirektøren for selskapet hans, Allen Weisselberg (i midten) og sønnen Donald Trump junior. Foto: Timothy A. CLARY / AFP
TILTALE: Tidligere president, Donald Trump, sammen med finansdirektøren for selskapet hans, Allen Weisselberg (i midten) og sønnen Donald Trump junior. Foto: Timothy A. CLARY / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Det melder flere amerikanske medier - blant annet New York Times og CNN - natt til torsdag norsk tid.

Tiltalen kommer som en del av skatteetterforskningen statsadvokaten på Manhattan, Cy Vance, har drevet i flere år. Tiltalepunktene vil etter planen bli offentliggjort torsdag, men de er knyttet til skatteetterforskning og frynsegoder selskapet skal ha gitt til blant annet Weisselberg.

Det er foreløpig ikke ventet at den tidligere presidenten selv vil bli personlig tiltalt.

Flere etterforskninger

Trump er under flere etterforskninger, og etterforskningen i New York vil være den første som tiltaler selskapet hans for angivelige forbrytelser, skriver CNN.

Det var The Wall Street Journal som først omtalte den antatte tiltalen.

Ifølge CNN er det ventet at Weisselberg vil melde seg for påtalemyndigheten torsdag.

Amerikanske medier skriver at statsadvokaten i New York har lagt et kraftig press på Weisselberg for å få ham til å vitne mot Donald Trump i etterforskningen. Den nye tiltalen øker dette presset.

Weisselberg har jobbet for Trump i nærmere 50 år og regnes for å være veldig lojal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer