Tiltales for saksedrap på sju babyer i «skrekkens hus»

Påtalemyndighetene tror lege Kermit Gosnell drepte hundrevis av babyer.

TILTALT: Kermit Gosnell er tiltalt for åtte drap. Sju av dem skal ha blitt begått med saks på babyer som ville overlevd med behandling. Foto: Young Kim/Philadelphia Daily News/AP/Scanpix
TILTALT: Kermit Gosnell er tiltalt for åtte drap. Sju av dem skal ha blitt begått med saks på babyer som ville overlevd med behandling. Foto: Young Kim/Philadelphia Daily News/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En storjury i Philadelphia har besluttet at lege Kermit Gosnell (69) skal tiltales for åtte drap. Sju av drapene ble begått på babyer, mens det åttende drapet gjelder en kvinne som fikk for mye narkose og sovnet inn.

Gosnells abortklinikk henvendte seg til immigranter i millionbyen Philadelphia, og legen holdt på i årevis uten at myndighetene visste hva som skjedde i huset, som omtales som «house of horrors» av amerikanske medier. Gosnell hadde ingen spesialisering innen kvinnemedisin.

- Rutine Abort er ulovlig i staten Pennsylvania etter 24. uke av svangerskapet. Gosnell utførte imidlertid aborter langt seinere enn dette. Metoden han brukte var å få kvinnen til å gjennomføre en fødsel, for så å drepe de levedyktige babyene med en saks.

- Han framprovoserte fødseler på levedyktige babyer i sjette, sjuende og åttende måned, for så å drepe dem ved å klippe over ryggvirvelen med en saks, sier distriktsadvokat Seth Williams til nyhetsbyrået AP.

Påtalemyndighetene anslår at Gosnell utførte hundrevis av barnedrap, men det er kun grunnlag for tiltale i sju av tilfellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer