Tiltales i USA

NEW YORK (Dagbladet): Khalid Salim skulle vært martyr. Han satt i selvmordsbilen med sprengstoff som detonerte ved USAs ambassaden i Nairobi den 7. august i år. Men han overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vitner gjenkjente Salim som mannen som kastet en håndgranat mot vaktene ved ambassaden da bombebilen trengte gjennom sikkerhetstiltakene. I går ble Salim framstilt i forhørsretten i New York og satt i varetekt.

Opplært av bin Laden

Han er tiltalt for drapet på hver enkelt av de 12 amerikanerne som ble drept i attentatet, der i alt 258 døde og 5000 ble såret. I tillegg er han tiltalt for å brukt masseødeleggelsesvåpen.

Salim har fortalt at han fikk terroropplæring i leirene i Afghanistan som drives av Osama bin Laden, og at han tilhører en organisasjon ledet av den saudiarabiske millionæren.

Natt til i dag var det ventet at den andre arresterte terrormistenkte, Mohammed Saddiq Odeh, ville bli brakt til USA fra Pakistan. Odeh ble arrestert i Pakistan,og tilsto medvirkning ved attentatet.

Khalid Salim var taus da han i går ble framstilt i New York. Rettsmøtet varte bare i noen minutter, siden Salim hadde avstått fra retten til å få tiltalen opplest. Han fikk oppnevnt to offentlige forsvarere, og et nytt rettsmøte finner sted den 28. september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer