Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltales og løslates

En storjury har besluttet at bevisene mot Dominique Strauss-Kahn er sterke nok for tiltale. Samtidig er han løslatt mot kausjon.

TILTALES: En storjury har vurdert bevisene og kommet til at bevisene mot Dominique Strauss-Kahn er sterke nok. Foto:  AFP PHOTO / Files / Pool / Emmanuel Dunand
TILTALES: En storjury har vurdert bevisene og kommet til at bevisene mot Dominique Strauss-Kahn er sterke nok. Foto: AFP PHOTO / Files / Pool / Emmanuel Dunand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): En storjury har besluttet at det er grunnlag for å ta ut en formell siktelse mot mot den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn.

Samtidig ble han nettopp løslatt mot en kausjon på 1 million dollar (5,5 millioner kroner) og husarrest i konas leilighet i New York. Han må også gå med en elektronisk fotlenke og stille 5 millioner dollar (27,5 millioner kroner) i sikkerhet.

Strauss-Kahn tiltales for til sammen sju forhold. To av dem knyttes til voldtektsforsøk.

Amerikansk ordning Franskmannen har sittet fengslet på Rikers Island siden helgen. Han ble pågrepet lørdag etter at en stuepike på Sofitel Hotel på Manhattan skal ha blitt overfalt av ham og tvunget til å utføre oralsex.

En storjuryordning finnes ikke i Norge, men i USA brukes den i alvorlige saker for å vurdere om det er tilstrekkelige bevis for å reise en sak. I går vitnet stuepiken, som skal ha blitt overfalt, for storjuryen.

Den formelle tiltalen mot Strauss-Khan omfatter seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse av stuepiken. Tiltalen innebærer at saken kan tas videre til rettslig behandling dersom tiltalte erklærer seg ikke skyldig.

I retten Samtidig med at beslutningen fra storjuryen ble kjent, møtte Strauss-Kahn i retten for å be nok en gang om å bli løslatt mot kausjon. I det journalistkona, Anne Sinclair ankom rettslokalet, utvekslet ekteparet et lite smil. Utenfor sto flere hundre pressefolk, og bare et mindretall fikk plass inne i rettssalen.

følge rettspapirene ba advokatene igjen om at han ble løslatt mot en kausjon på 1 million dollar. Strauss-Kahn sier at han kan bo hos datteren. Hun er student på Columbia University og har en leilighet på Upper West Side. Han har allerede gitt fra seg passet sitt. I tillegg skal Strauss-Kahn være villig til å gå med en elektronisk fotlenke.

- Jeg forlater ikke USA uten tillatelse fra retten i New York, sier Strauss-Kahn i rettspapirene.

Aktoratet er imot en løslatelse fordi de mener det er en betydelig fare for at Strauss-Kahn vil forsøke å flykte.
Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media