BEKLAGET Alle de fire tiltalte har erkjent straffskyld. Da det første offeret i saken, edn mann i 30-åra forklarte seg om da han ble lokket og ranet i 2010, valgte den tiltalte 19 år gamle mannen å ta ordet: - Jeg beklager på det sterkeste, sa han til offeret. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet ,
BEKLAGET Alle de fire tiltalte har erkjent straffskyld. Da det første offeret i saken, edn mann i 30-åra forklarte seg om da han ble lokket og ranet i 2010, valgte den tiltalte 19 år gamle mannen å ta ordet: - Jeg beklager på det sterkeste, sa han til offeret. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet ,Vis mer

Tiltalt (19) til offer:- Jeg beklager på det sterkeste

Fornærmede i sex-felle-saken fikk beklagelse i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle de fire tiltalte erkjente seg straffskyldige da tiltalen i sex-felle-saken ble lest opp for dem i Oslo tingrett i dag tidlig.

De tiltalte angrer og beklager det som skjedde da to jenter avtale sex-møter med til sammen åtte ofre. Etter å ha kledd seg nakne i lokkeleiligheten, stormet to menn inn, påsatte dem håndjern, mishandlet og presset dem for penger.

I 11-tida startet de fornærmede sine forklaringer i saken. Det er ofrene som skal forklare seg først siden dette er en saken der de har bistandsadvokater. Flere av ofrene begjærte, via sine advokater, om at dørene burde lukkes for pressen og publikum under deres forklaringer. Dette avviste tingrettsdommer Anette Barth.

Flere av de fornærmede er engstelige for offentligheten i den pikante saken. Dagbladet har vært i kontakt med flere av ofrene, og er kjent med at mange av dem fremdeles er også har vært og er livredde for konsekvensene av møtet med utpressingsligaen.

Trusler En av mennene forteller at det har vært en tung tid etter overfallet, men at han ser fram til å møte i retten.

- Jeg håper rettssystemet bringer saken rettferdighet og at de skyldige blir dømt slik at andre slipper å bli utsatt for det samme, sier han til Dagbladet.

Mannen som forklarte seg først i rettssaken er en mann i 30-åra. Ifølge tiltalen truet den hovedtiltalte 19-åringen med å sende et videoopptak han hadde gjort med fornærmede og en kvinne til en avis eller lignende dersom han ikke betalte 70 000 kroner.

Forholdet skjedde mandag 2. august 2010.

Første fornærmede forklarte seg Den fornærmede forklarte seg kjapt om hva som skjedde sommerdagen. Han forklarte at han var på chattekanalen chat.no og avtalte møte med ei jente som bodde på Majorstua i Oslo.

- Vi avtalte møtet og vi dro til leiligheten. Like etterpå kom det en person med en pistol eller softgun. Han sa at den ville ikke drepe meg, men kunne gjøre skade. Jeg ble filmet hele tida, sa mannen i retten.

Han forklarte videre at gjerningsmannen sa han hadde gjeld og at han ba meg overføre 70 000 kroner fra nettbanken min. Han forklarte at de dro til leiligheten til fornærmede for å overføre.

- Han truet med å sende videoen til presse og at han ville sende folk etter meg, sa han.

Forsvareren til den hovedtiltalte 19-åringen ønsket flere detaljer fra fornærmede i retten.

- Avtalen dere hadde om sex, involverte det noe form for betaling? spurte advokat Annette Barlinn.

- Ja, det var snakk om penger. Tusen kroner eller noe, svarte fornærmede.

Bistandsadvokaten til mannen, Aase Karine Sigmond, valgte da å bryte inn og minne fornærmede om at han ikke plikter å forklare seg om ting som gir ham straffeansvar.

- Flau sak Bistandsadvokaten spurte sin klient om hvordan saken har vært. Han forklarte at han var redd da det skjedde. Om at det har stått om saken i media, svarte han at det har vært ubehagelig:

- Det er jo en flau sak, sa han.

Mannen sa det var to jenter i leiligheten under ranet, men han kunne ikke garantere i retten om det var de to tiltalte kvinnene i rettssalen.

Beklaget Avslutningsvis ønsket den tiltalte 19-åringen å si noe til fornærmede:

- Jeg ønsker å beklage overfor offeret. Det var korttenkt av meg og dumt gjort av meg. Det beklager jeg på det sterkeste, sa 19-åringen.

- Det setter jeg pris på. Det var dumt gjort av dere. Jeg håper dere har fått livene deres på rett kjøl og det går bra nå, kommenterte fornærmede.