Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt dro inn Petter Northug i Hells Angels-rettssak

- Vrøvl, sier skistjerna om historien om ulovlig pokerklubb i Trondheim.

OMFATTENDE SAK: De involverte i narko-, rans- og utpressingssaken i Trondheim har motstridende forklaringer om hva som skjedde i kjølvannet av pågripelsene for et hasjparti. Her forsvarerne Morten Furuholmen (t.v) og Thor Bache-Wiig sammen med politiadvokat Per Martin Utkilen, og Statsadvokat Per Morten Schjetne. Foto: Ned Alley / Scanpix
OMFATTENDE SAK: De involverte i narko-, rans- og utpressingssaken i Trondheim har motstridende forklaringer om hva som skjedde i kjølvannet av pågripelsene for et hasjparti. Her forsvarerne Morten Furuholmen (t.v) og Thor Bache-Wiig sammen med politiadvokat Per Martin Utkilen, og Statsadvokat Per Morten Schjetne. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): En av de tiltalte (21) i den pågående rettssaken mot blant andre Hells Angels-leder Leif Ivar «Leifen» Kristiansen ,hevdet i retten i dag at han skal ha vært på en illegal pokerturnering sammen med Petter Northug 8. juni 2009.

Den påståtte pokerkvelden er sentral, fordi dette er samme dato som politiets hovedvitne, en 32-åring, knytter 21-åringen til HA-hovedkvarteret på Trolla. Her skal «Leifen» ha tatt kvelertak på 21-åringen, i konflikten rundt hasjpartiet mennene er tiltalt for.

Les også: - Har aldri følt meg truet av «Leifen»

- Northug satt til venstre Men 21-åringen, som hadde sluppet ut av  varetekt samme dag, hevder han brukte den nyvunnede friheten på å røyke hasj, drikke alkohol og altså illegal gambling.

- Da jeg kom ut fra fengselet dro jeg først hjem, før jeg på kvelden dro i et pokerlag. Der møtte jeg Petter Northug som jeg tror kanskje kom litt etter meg. Han ble sittende til venstre for meg, og hadde dermed posisjon på meg, sier 21-åringen til Dagbladet etter at retten ble hevet i dag.

Overfor Adressa.no utdyper den narkotiltalte mannen også hvordan idrettsstjerna skal ha spilt kortene sine.

- Vi spilte mange potter. Jeg husker ikke hvem som vant hva. Men Northug er en flink pokerspiller. Han hadde et par fine bløffer å vise fram, sier 21-åringen.

- 100 prosent feil Petter Northug avviser det spesielle «alibiet» på det sterkeste.

- Dette er hundre prosent feil og en helt meningsløs historie. Petter har aldri spilt ulovlig poker, sier Northugs pressetalsmann Otto Ulseth til Dagbladet.

- Hva synes Northug om å bli dratt inn i en Hells Angels-rettsak på denne måten?

- Dette tror jeg han tar veldig lett på, så lenge sannheten kommer tydelig fram i media, sier Ulseth.

Han hadde i ettermiddag ikke fått undersøkt hvor Northug var 8. juni 2009, men vil trolig få klarhet i dette i løpet av kvelden.

Verken påtalemyndigheten, den tiltalte 21-åringen eller forsvarerne i saken mener det er nødvendig å stevne Northug som vitne i straffesaken.

- KUN LOVLIG: Petter Northug, her i Las Vegas, har ifølge pressetalsmann Otto Ulseth et svært bevisst forhold til at han ikke deltar på illegale pokerturneringer. Foto: REUTERS
- KUN LOVLIG: Petter Northug, her i Las Vegas, har ifølge pressetalsmann Otto Ulseth et svært bevisst forhold til at han ikke deltar på illegale pokerturneringer. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media