BLE SKADD: Susanne Auke ble slept flere kilometer under en personbil etter at hun ble påkjørt av en lastebil i juni 2009. Nå er føreren av personbilen titalt for grov legemsbeskadigelse. Foto: Privat
BLE SKADD: Susanne Auke ble slept flere kilometer under en personbil etter at hun ble påkjørt av en lastebil i juni 2009. Nå er føreren av personbilen titalt for grov legemsbeskadigelse. Foto: PrivatVis mer

Tiltalt etter å ha slept Susanne (13) flere kilometer

Kvinnen som kjørte bilen er tiltalt for grov legemsbeskadigelse med motorvogn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som kjørte bilen hvor 13 år gamle Susanne Auke ble hengende under i flere kilometer, er nå tiltalt for grov legemsbeskadigelse med motorvogn.

- I tillegg er hun tiltalt for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand og for inntak av rusmidler etter ulykken, opplyser politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

13-åringen ble påkjørt og hang under den polske kvinnens bil over en strekning på tre kilometer.
Rett før dette var jenta blitt påkjørt av en lastebil da hun var i ferd med å krysse veien i Slemmestad. Da ble hun slept av gårde rundt en kilometer.

Arbeidet med en eventuell tiltale mot lastebilsjåføren er ennå ikke avgjort.

Jenta ble livstruende skadd i ulykken, og fikk blant annet alvorlige brannskader. Det tok rundt to måneder før hun var i stand til å gå igjen.

Det alvorligste punktet i tiltalen mot sjåføren, uaktsom grov legemsbeskadigelse med motorvogn, har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

NTB

MIRAKELJENTE: Åtte måneder etter den dramatiske bilulykken avsluttet Susanne Auke (14) tidligere i år treningsoppholdet på Sunnaas Sykehus. 
Foto: brunstad.org / SCANPIX
MIRAKELJENTE: Åtte måneder etter den dramatiske bilulykken avsluttet Susanne Auke (14) tidligere i år treningsoppholdet på Sunnaas Sykehus. Foto: brunstad.org / SCANPIX Vis mer