Tiltalt etter å ha slept Susanne (13) flere kilometer

Kvinnen som kjørte bilen er tiltalt for grov legemsbeskadigelse med motorvogn.

BLE SKADD: Susanne Auke ble slept flere kilometer under en personbil etter at hun ble påkjørt av en lastebil i juni 2009. Nå er føreren av personbilen titalt for grov legemsbeskadigelse. Foto: Privat
BLE SKADD: Susanne Auke ble slept flere kilometer under en personbil etter at hun ble påkjørt av en lastebil i juni 2009. Nå er føreren av personbilen titalt for grov legemsbeskadigelse. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som kjørte bilen hvor 13 år gamle Susanne Auke ble hengende under i flere kilometer, er nå tiltalt for grov legemsbeskadigelse med motorvogn.

- I tillegg er hun tiltalt for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand og for inntak av rusmidler etter ulykken, opplyser politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

13-åringen ble påkjørt og hang under den polske kvinnens bil over en strekning på tre kilometer.
Rett før dette var jenta blitt påkjørt av en lastebil da hun var i ferd med å krysse veien i Slemmestad. Da ble hun slept av gårde rundt en kilometer.

Arbeidet med en eventuell tiltale mot lastebilsjåføren er ennå ikke avgjort.

Jenta ble livstruende skadd i ulykken, og fikk blant annet alvorlige brannskader. Det tok rundt to måneder før hun var i stand til å gå igjen.

Det alvorligste punktet i tiltalen mot sjåføren, uaktsom grov legemsbeskadigelse med motorvogn, har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

NTB

MIRAKELJENTE: Åtte måneder etter den dramatiske bilulykken avsluttet Susanne Auke (14) tidligere i år treningsoppholdet på Sunnaas Sykehus. 
Foto: brunstad.org / SCANPIX
MIRAKELJENTE: Åtte måneder etter den dramatiske bilulykken avsluttet Susanne Auke (14) tidligere i år treningsoppholdet på Sunnaas Sykehus. Foto: brunstad.org / SCANPIX Vis mer