Tiltalt etter datterens død - vil renvaskes

TROMSØ (Dagbladet): Rune Kristoffersen (40) kjemper sitt livs viktigste kamp. I dag møter Steigen-bonden i Salten herredsrett hvor han vil renvaskes fra påstandene om at han var skyld i datteren Rikkes død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rettsaken koster ham dyrt, både følelsesmessig og økonomisk.

- Jeg gjør dette for mine to barns skyld. De skal ikke ha en far som - i juridisk forstand - var skyld i deres søsters død. Det blir en voldsom belastning å møte i retten i dag, men etter å ha vurdert dette nøye kom familien fram til at det ikke er noen vei utenom, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Sorgen var grenseløs da lille Rikke døde den 21. mai i fjor. Og familien var fullstendig knust da statsadvokaten i Nordland på toppen av det hele tok ut tiltale.

Trakk drapstiltalen

- Da gjorde rettsapparatet vår sorg enda større. Det ble et mareritt, sier han.

Etter at saken ble kjent gjennom Dagbladet og lokalavisa Nordlandsposten, besluttet stats- og riksadvokaten å trekke drapstiltalen. Men gleden over påtaleunnlatelsen skulle bli kortvarig. Den forutsatte nemlig at Kristoffersen erkjente straffskyld. Det oppfatter Steigen-mannen som et juridisk tjuvtriks.

- Jeg har fått min straff. Den er at jeg mistet min datter i en ulykke. Etterpå har juristene satt alt inn på å ødelegge meg og resten av familien. Det er en skam for rettsstaten Norge. Hvor er skjønnet, hvor er systemets menneskelige ansikt? spør Kristoffersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer