Tiltalt etter giganteksplosjon

Sjåføren som kjørte tankbilen som eksploderte på Sjursøya i Oslo er tiltalt for å ha kjørt på rødt lys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En voldsom brann ble resultatet da en tankbil lastet med drivstoff kolliderte med et tog i Oslos havneområde i februar 2003.

Nå er sjåføren av tankbilen tiltalt for å ha kjørt på rødt lys, noe som igjen forårsaket sammenstøtet mellom toget og tankbilen.

Selv hevder mannen via sin advokat at lyset ikke var rødt da han kjørte inn i krysset.

- Han tar tiltalen svært alvorlig, sier advokat Tor Kjærvik til Aftenposten.

Sjåføren risikerer bot, inndraging av førerkortet og i verste fall betinget fengsel hvis han blir dømt.

Underskriftaksjon

Kjærvik viser til at 60 personer som bruker krysset jevnlig, har skrevet under på et opprop der de forteller at de selv har opplevd feil ved varslingen.

Tidligere denne uka la Havarikommisjonen for sivil luftfart og jernbane fram en rapport med sterk kritikk av hvordan trafikken var regulert i kysset på Sjursøya der ulykken skjedde.

- På bakgrunn av det Aftenposten gjengir fra rapporten, er det ikke grunnlag for å trekke tiltalen. Det er heller ikke grunnlag for å tiltale flere. Men nå skal vi lese rapporten nøye og se om det gir grunnlag for andre konklusjoner, sier politiadvokat Egil Jørgen Brekke til avisa.

Ingen i kom til skade i kollisjonen mellom tankbilen og toget, men 20 500 liter bensin og 18 000 liter diesel kom i brann.

(NTB)

RØYKFYLT:</B> Etter sammenstøtet var brannen synlig over store deler av Oslo. Her sees røyken over Bekkelagsåsen og til venste skimtes Sjømannsskolen.