Aleksej Navalnyj:

Tiltalt etter Twitter-melding

For andre gang på ei uke må opposisjonslederen Aleksej Navalnyj møte i en russisk domstol. Denne gangen er han tiltalt for ærekrenkelser.

I RETTEN - IGJEN: For andre gang på ei uke er Aleksej Navalnyj tilbake i retten. Denne gang tiltalt for å ha ærekrenket en veteran fra andre verdenskrig. Foto: NTB
I RETTEN - IGJEN: For andre gang på ei uke er Aleksej Navalnyj tilbake i retten. Denne gang tiltalt for å ha ærekrenket en veteran fra andre verdenskrig. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uka ble Aleksej Navalnyj dømt til to år og åtte måneders fengsel for å ha brutt vilkårene i en betinget dom fra 2014.

I dag møter den 44 år gamle opposisjonspolitikeren igjen i en russisk domstol, som nå skal ta stilling til hvorvidt han har gjort seg skyldig i å ærekrenke Ignat Artemenko, en veteran fra andre verdenskrig.

Navalnyj ble tiltalt for å ha ærekrenket veteranen Artemenko, som er i 90-åra, i juni i fjor. Påtalemyndigheten mener at Navalnyj, gjennom denne Twitter-meldingen, har begått en injurie mot veteranen.

Dette er meldingen

I meldingen, som Navalnyj publiserte 2. juni i fjor, delte han en video fra den russiske statlige kringkasteren Russia Today. I videoen deltok en rekke kjente og ukjente russere, deriblant veteranen Artemenko, og alle ga sin støtte til de da foreslåtte endringene i grunnloven.

Endringene ble vedtatt etter en folkeavstemning i fjor sommer, og gir blant annet Vladimir Putin anledning til å sitte som president fram til 2036. Hadde ikke endringene funnet sted, ville Putin nå ha vært inne i sin siste presidentperiode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer