Tiltalt for 340 drap

Slobodan Milosevic er tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser. Tiltalen omfatter 340 drap, deportasjoner av i alt 740.000 kosovoalbanere og forfølgelse av mennesker på rasemessig og religiøst grunnlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Kanskje er jeg naiv, men jeg hadde aldri stått her om jeg ikke hadde hatt tillit til at rettferdigheten skal skje fyllest.

Det sa daværende sjefanklager ved Den internasjonale krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia Louis Arbour da hun presenterte tiltalen i Haag 24. mai 1999. Tiltalen var historisk. For første gang ble et sittende statsoverhode tiltalt for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Tiltalen omfatter forbrytelser begått fra 1. januar til mai 1999, før og under NATOs luftkrig mot jugoslaviske styrker i Kosovo. Den gjelder deportasjon av 740.000 kosovoalbanere, drap og forfølgelse av rasemessige og religiøse årsaker.

- Ca 2. april begynte jugoslaviske og serbiske styrker å tvinge folk til å forlate byen Dakovica, ifølge tiltalen. Dette er ett av en rekke konkrete eksempler på hvordan kosovoalbanere ble fordrevet, noe Milosevic ifølge tiltalen var direkte ansvarlig for.

I tiltalen gjøres Milosevic ansvarlig for handlinger utført av jugoslaviske styrker i Kosovo og anklagerne hevder han enten visste om eller oppfordret til overgrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer