Tiltalt for 45 år gammelt trippeldrap

En 63 år gammel finne ble tirsdag tiltalt for trippeldrap. Mannen skal ha knivdrept tre turkamerater for 45 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mysteriet rundt trippeldrapet har grepet Finland i flere tiår, og har resultert i en lang rekke bøker og konspirasjonsteorier – og til og med navnet til et rockeband.

Tirsdag ble Nils Gustafsson siktet for trippeldrapet. Han nekter for å ha drept turkameratene for 45 år siden, men sier at han ikke kan huske noe av det som skjedde den fatale kvelden i 1960.

– Jeg er uskyldig, og det er det. Det siste jeg husker er at vi gikk og la oss og ønsket hverandre god natt. Etter det husker jeg ikke om det var onsdag eller torsdag jeg våknet, sa Gustafsson da han møtte i retten i Espoo.

To 15 år gamle jenter og en 18 år gammel gutt ble funnet drept med en rekke knivstikk i teltet som var reist ved Bodomsjøen i Espoo. Gustafsson, som da var 18 år, ble funnet bevisstløs, med ti knivstikk og kjevebrudd.

Finland har ingen foreldelsesfrist i drapssaker, og saken ble gjenåpnet etter at britiske rettsmedisinere gransket DNA-funn fra Gustafssons sko tidligere i år. Blir han dømt, risikerer 63-åringen livstid i fengsel.

Hans forsvarere mener imidlertid at alt tyder på at det var en femte person i teltet. Dette var politiets teori like etter at drapet ble begått. Etterforskerne behandlet 18 år gamle Gustafsson som et vitne, og forsøkte å hypnotisere ham for å få en forklaring.

– Min klient er uskyldig. Det er jeg overbevist om. Det er så mange faktorer som viser at han ikke kan ha gjort det, sier hans forsvarer Riitta Leppiniemi.

Drapsvåpenet ble aldri funnet. Gustafssons sko ble funnet 800 meter fra teltet.

(ANB-AP)