Tiltalt for 50 sexovergrep

Han har misbrukt små gutter seksuelt. Nå angrer han ugjerningene. I dag møter Oslo-mannen på 37 år i Oslo byrett og risikerer inntil 21 års fengsel for grov utukt. Den tidligere trikkekonduktøren er tiltalt for gjentatte ganger å ha misbrukt ti små gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren 1996 avdekket politiet at en tidligere dømt seksualforbryter på ny forgrep seg mot gutter i åtte- ti-års alderen i en bydel sør i Oslo.

Saken vakte stor oppsikt og daværende justisminister Grete Faremo engasjerte seg personlig og uttalte til Dagbladet etter at Borgarting lagmannsrett hadde løslatt mannen:

- Jeg er sjokkert.
I morgen sitter 37-åringen på tiltalebenken i Oslo byrett, og må svare for om lag femti seksuelle overgrep mot små gutter. Han risikerer inntil 21 års fengsel og sikring.

Angrende

Dagbladet møtte den 37 år gamle mannen like etter at han ble løslatt i fjor høst. Han erkjente da de faktiske forhold og at han hadde forbrutt seg seksuelt mot flere smågutter. 37-åringen følte seg likevel som et offer, selv om han vedgikk at det han hadde gjort med barna i den lille bydelen er forkastelig.

På direkte spørsmål fra Dagbladet om hvorfor han misbrukte barna, svarte 37-åringen:

- Det er følelser, jeg kan bare ikke si hvorfor. Jeg vet det rett og slett ikke. Nå i ettertid tror jeg at det må være en innebygd brems som bare ikke har virket, sa mannen til Dagbladet i august i fjor.

Har tilstått

I samtalen 37-åringen hadde med Dagbladet i august i fjor erkjente han om lag femti seksuelle overgrep mot gutter i alderen fra seks til ti år. Mannen hevdet at han har erkjent samtlige forhold, og avviste at han sto bak andre overgrep. For flere år siden ble mannen straffet for seksuelle overgrep mot mindreårige.