Tiltalt for å ha brutt seg inn og ranet mann med gassbrenner og avbitertang

- Et innbrudd som gikk galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 46-årig Oslo-mann må torsdag i retten, tiltalt for å ha brutt seg inn hos en 48-åring, utsatt ham for grovt ran og bundet ham fast.

Ranet skjedde i fjor høst.

Lå hjelpeløs Ifølge tiltalen ble 48-åringen truet med pistol, kniv, gassbrenner, avbitertang og hammer av den tiltalte og en medsammensvoren. De to ranerne tok med seg kontanter i både kroner og baht, og en rekke verdigjenstander, bl.a. ei Rolex-klokke, før de bandt fast beboeren med gaffateip og kjørte av gårde i bilen hans.

Ransofferet ble liggende hjemme i flere timer før han fikk hjelp. I mellomtida hadde ranerne brukt kredittkortet hans til å ta ut flere tusen kroner.

- Dette var et innbrudd som gikk galt, sier den tiltalte 46-åringens forsvarer Petter Sørensen til Dagbladet.

- Ble truet Ifølge Sørensen har klienten i politiavhør vedgått at han var med på innbruddet og ranet, men erkjenner ikke straffskyld for å ha truet beboeren med de ulike gjenstandene.

- Det er noen spesielle omstendigheter her. Min klient har forklart at han ble truet av den andre mannen som var med på innbruddet, dette blir bekreftet av fornærmede, sier advokaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer