Tiltalt for å ha drept 15 kvinner

LONDON (Dagbladet): Harold Shipman (52) var en svært populær familielege i Hyde utenfor Manchester. Nå mener politiet at legen har drept 15 av sine eldre kvinnelige pasienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De første mistankene oppsto da datteren til avdøde Kathleen Grundy tok kontakt med politiet. Hun ble mistenksom da noen hadde forandret morens testament like før hennes død, og gjort Harold Shipman til enearving av 3,7 millioner kroner.

Politiet tok anmeldelsen på alvor, og igangsatte en større etterforskning. Det viste seg at legen også hadde arvet flere andre av sine pasienter.

Åpnet graver

Politiet har åpnet et 20-talls graver, og hans nå avdøde pasienter er blitt undersøkt på nytt. Dette arbeidet har ført til at Harold Shipman er tiltalt for å ha drept 15 av sine pasienter.
Ifølge den nye tiltalen har drapene skjedd i løpet av forholdsvis kort tid - mellom 1995 og 1997.

Harold Shipman benekter straffeskyld, og mener at politiet forfølger både ham og de etterlatte av hans tidligere pasienter. I går brukte imidlertid en dommer i Manchester bare fem minutter på å beslutte at han fortsatt må sitte varetektsfengslet.

Flere?

Great Manchester Police mistenker imidlertid Harold Shipman for å ha drept et langt større antall av sine pasienter. Det har vært spekulert på om legen har drept flere titalls mennesker.

Den utrolige saken har imidlertid splittet befolkningen i landsbyen utenfor Manchester. Både Shipmans familie og et stort antall pasienter støtter Shipman, og hevder at han er uskyldig.

Men politiet mener at de nå har dokumentasjon nok til å sikte ham for 15 drap, og det er spesielt funnene etter 12 gravåpninger som har gitt politiet indisier å holde seg til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer