Tiltalt for å ha drept kona på bryllupsreisa, forklarte seg om biseksualitet og hormonproblemer

Svenske Anni (28) ble drept på bryllupsreisen i Sør-Afrika.

MÅ FOR RETTEN: Etter å ha kjempet mot utleveringebegjæringene i tre år ble Shiren Dewani (bildet) utlevert til Sø-Afrika i april. I dag må han møte i retten i Cape Town, tiltalt for å ha bestilt drapet på sin svenske kone Anni under bryllupsreisen deres i Sør-Afrika i 2010. Foto: AP Photo/Matt Dunham, File
MÅ FOR RETTEN: Etter å ha kjempet mot utleveringebegjæringene i tre år ble Shiren Dewani (bildet) utlevert til Sø-Afrika i april. I dag må han møte i retten i Cape Town, tiltalt for å ha bestilt drapet på sin svenske kone Anni under bryllupsreisen deres i Sør-Afrika i 2010. Foto: AP Photo/Matt Dunham, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenske Anni Dewani (28) og hennes nye ektemann, den britiske millionæren Shiren Dewani, var på vei tilbake til hotellet i Cape Town etter å ha spist middag da de ble overrasket av bilkaprere 13. november 2010.

Kaprerne tok seg inn i bilen. Ektemannen ble senere sluppet av langs veien. Ved hjelp av forbipasserende kom han seg til nærmeste politistasjon.

Morgenen etter fant politiet den kaprede bilen i bydelen Khayelitsha.

Anni Dewani lå da død i baksetet.

- Hun hadde tre kuler i brystet, fortalte hennes far.

- Ektemannen bestilte drapet Politiet sirklet etter kort tid inn tre gjerningsmenn.

Sjåføren, Zola Tongo, innrømmet etter kort tid i varetekt, å ha deltatt i drapet.

Han hevdet også at han og de to andre gjerningsmennene handlet på oppdrag fra Anni Dewanis ektemann Shiren Dewani.  - Han ville ha noen, en kvinne, drept. Han var villig til å betale 15 000 rand (13 000 kroner), forklarte Tongo i avhør.

Nå, fire år etter drapet, og etter en lang drakamp mellom advokater og Sør-Afrikanske justismyndigheter, måtte Shiren Dewani møte i retten i Cape Town i dag, tiltalt for å ha bestilt drapet på kvinnen han var gift med i tre uker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer