Makaber rettssak ryster Spania:

Tiltalt for å ha drept og spist sin egen mor

«Kannibalen fra Ventas» blir han kalt, mannen som står tiltalt for å ha drept og spist sin egen mor.

TILTALT: Alberto Sánchez Gómez ble pågrepet i februar 2019, og står nå tiltalt for drap på sin egen mor. Foto: Spansk politi
TILTALT: Alberto Sánchez Gómez ble pågrepet i februar 2019, og står nå tiltalt for drap på sin egen mor. Foto: Spansk politi Vis mer
Publisert

Rettssaken mot den nå 28 år gamle mannen, Alberto Sánchez Gómez, startet tirsdag denne uka i landsretten i Madrid.

Påtalemyndigheten ønsker 15 års fengsel for de makabre handlingene som skal ha funnet sted tilbake i 2019, og som skal ha blitt oppdaget etter at en venn av mannens 66 år gamle mor meldte en bekymringsmelding inn til politiet, ifølge BBC.

Politibetjentene som ankom åstedet har fortalt at de ble møtt av grusomme scener, skriver den spanske storavisa El Paìs.

- Jeg har jobbet i politiet i ni år, og jeg har aldri sett noe liknende. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, har en av politibetjentene tidligere fortalt.

- Ser ut som en film

I leiligheten, beliggende øst i Madrid, skal kroppsdeler ha vært spredt utover hele leiligheten. I senga, på badet, og på kjøkkenet. Oppbevart i plastposer, i plastbeholdere og i kjeler.

- Hjernen min var paralysert. Jeg tenkte på hva som hadde skjedd der. Jeg har sett fæle ting, som døde personer i forråtnelsesprosess. Men dette var noe helt annet. Det var ubeskrivelig, sa betjenten til avisa.

DRAP: I januar 2020 hadde russiske Vera Pektheleva nylig gjort det slutt med kjæresten og var innom leiligheten hans for å hente tingene sine. Men hun kom aldri ut igjen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Tiltalte skal selv ha sluppet politiet inn i leiligheten, og ble pågrepet på stedet. Mannen var en kjenning av politiet fra tidligere, og hadde blant annet forbud mot å oppsøke moren etter å ha utøvd vold mot henne flere ganger. Ifølge El Paìs skal selve drapet ha funnet sted rundt 15 dager før politiet kom til stedet.

- Det er veldig ille. Det ser ut som i en film, men det er virkelig, sjef. Jeg lover deg. Få krimteknikere og drapsetterforskere hit, for dette er veldig alvorlig, skal politimannen ha meldt inn til sin overordnede på stasjonen den dagen.

Skal ha tilstått

Ifølge El Paìs skal mannen ha tilstått handlingene til politibetjentene på stedet, og blant annet ha sagt at han oppbevarte kroppsdelene for å gi dem til morens hund. Ifølge avisa El Mundo skal mannen også ha innrømmet å selv ha spist enkelte kroppsdeler.

De rystende detaljene ble gjengitt av politibetjentene under rettssaken denne uka, skriver avisa.

Ifølge spanske medier skal mannen ha slitt med rusproblemer i lang tid, og han skal også slite psykisk.

I rettssalen har han fortalt at han ikke husker noe fra dagen han tok sin mors liv, og at han heller ikke kan huske å ha partert henne. Han forteller imidlertid at han gjentatte ganger hørte stemmer i hodet som ba ham om å ta livet av moren.

- Drep moren din, drep moren din, drep moren din, fortalte 28-åringen om stemmene i hodet da han vitnet i retten. Stemmene skal han ha hørt siden han var 16 år gammel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer