Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for å ha iscenesatt sin egen forsvinning

Politiet mener mannen plantet blodspor for å gi et ektepar skylda for sin egen forsvinning.

I RETTEN: Statsadvokat Magne Nyborg er aktor i rettssaken mot mannen. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
I RETTEN: Statsadvokat Magne Nyborg er aktor i rettssaken mot mannen. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer

En mann i 30-åra må tirsdag møte i Romsdal tingrett, tiltalt for å ha iscenesatt en straffbar handling.

Statsadvokaten mener at mannen plantet blodspor og knust glass i leiligheten, der han også la igjen en konvolutt med «bevis» mot et ektepar i 40-åra.

Videre mener påtalemyndigheten at han plantet blodet sitt i ekteparets bil, før han forlot Molde uten pass, bank- og kredittkort og med avslått telefon.

Statsadvokaten mener at mannen bevisst plantet bevisene for at ekteparet skulle få skylda for at han forsvant.

Statsadvokat Magne Nyborg ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

- Jeg vil gå gjennom bakgrunnen for tiltalen i innledningsforedraget mitt på tirsdag, sier han.

Strafferammen er på inntil ti års fengsel.

Dukket opp i Frankrike

Romsdals Budstikke skriver at mannen ble meldt savnet da han ikke møtte på jobb 25. juni i fjor. Ifølge NRK var den siste observasjonen av mannen fra Molde sentrum natt til lørdag 23. juni.

Da politiet fant inngangsdøra hans ulåst, samt blodspor og knust glass i leiligheten, ble det slått full alarm. Blant annet ble et tjern i Nordbyen gjennomsøkt i jakten på den da savnede mannen.

Forsvinningen førte til full politietterforskning, og ekteparet ble 29. juni i fjor siktet for frihetsberøvelse og varetektsfengslet.

Ei uke seinere dukket mannen opp i Frankrike.

Da ble det siktede ekteparet løslatt fra varetekt og mannen ble siktet for å ha fabrikkert bevisene mot dem. Det er kjent at mannen hadde en relasjon til ekteparet, men det er uklart hvilken relasjon det er snakk om.

- Naturlig forklaring

- Han har hele tida nektet straffskyld, og skal gi sin forklaring i retten tirsdag, sier forsvarer Astrid Bolstad, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Den tiltalte mannen hevder at både blodsporene og forsvinningen har sine naturlige forklaringer.

Til Romsdals Budstikke sier forsvareren at mannen forklarer reisen med at han ønsket å komme seg bort, og at han ikke var kjent med at det var en leteaksjon etter ham.

Mannen er ungarsk statsborger, og utleveringsprosessen fra Frankrike tok lang tid. Først i februar 2019 var han tilbake i Molde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling