Tiltalt for å ha ranet og drept Lise-May Varild

Kvinnen klamret seg til bilpanseret da 24-åring stjal bilen hennes i Kongsvinger. Risikerer 21 års fengsel.

- BLE DREPT: Politiet mener Lise-May Varild ble drept av 24-åringen som stjal bilen hennes. Kvinnen la seg på panseret i et forsøk på å stanse tyven, men sjåføren kjørte videre 600 meter før hun ble slengt av og døde av skadene. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
- BLE DREPT: Politiet mener Lise-May Varild ble drept av 24-åringen som stjal bilen hennes. Kvinnen la seg på panseret i et forsøk på å stanse tyven, men sjåføren kjørte videre 600 meter før hun ble slengt av og døde av skadene. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er tatt ut tiltale mot 24-åringen, som politiet mener drepte trebarnsmoren Lise-May Varild i Kongsvinger 2. oktober i år.

Varild ble drept da hun forsøkte å stoppe mannen i å stjele bilen hennes. Hun klamret seg til panseret, men sjåføren fortsatte og kjøre. Etter 600 meter ble hun slengt av bilen og traff et skilt.

Nå har Riksadvokaten beordret å tiltale mannen for forsettlig drap og grovt ran, skriver Glåmdalen.

24-åringen er blant annet tiltalt både for drap for å lette en annen forbrytelse eller unndra seg straffen for en slik, og grovt ran.

21 år Det første tiltalepunktet er likestilt med overlagt drap når det gjelder strafferammer og har en strafferamme på 21 års fengsel — lovens strengeste straff, skriver avisa.

- Bileieren ble drept som følge av at hun forsøkte å stoppe tiltalte i å stjele bilen hennes og strafferammen på tiltalen ligger mellom 8 og 21 år, sier statsadvokat Torbjørn Klundseter til NRK.

Mannens forsvarer, advokat Fridtjof Feydt, informerte sin klient om den strenge tiltalen i dag. 24-åringen erkjenner de faktiske forhold, men nekter for forsettlig drap.

TILTALT: 24-åringen erkjenner de faktisk forhold, men nekter for siktelsen om forsettlig drap. Foto: Privat
TILTALT: 24-åringen erkjenner de faktisk forhold, men nekter for siktelsen om forsettlig drap. Foto: Privat Vis mer

- Foreløpig har jeg ikke andre kommentarer enn at tiltalen er veldig streng, og at dette er meget skuffende. Her har riksadvokaten lagt seg på det absolutt strengeste når det gjelder tiltale. Så gjenstår det å se om retten sier seg enig i dette, sier Feydt til Glåmdalen.

Familien fornøyd Bistandsadvokat for Varilds etterlatte, Geir Langhelle, sier at familien er fornøyde med at Riksadvokaten har benyttet seg av den strenge straffebestemmelsen.

- Vi er svært fornøyde med straffebestemmelsene Riksadvokaten har gått for. Dette er en svært grov sak der tiltalte hadde flere anledninger til å avbryte handlingen, men gjorde det ikke, sier advokat Geir Langhelle til Dagbladet.

Han varsler at han, på vegne av familien, kommer til å kreve mer enn normalen i oppreisning og erstatning i den kommende rettssaken som er berammet å starte 12. januar.

- Høyesterett har bestemt en generell norm på at oppreisning og erstatning i drapssaker skal ligger på 200 000 kroner til de etterlatte. I denne saken, på grunn av grovheten i den, kommer vi til å kreve noe høyere enn det, sier Langhelle.

OMKOM: Lise-May Varild. Foto: Privat
OMKOM: Lise-May Varild. Foto: Privat Vis mer