Tiltalt for å ha ranet og drept Lise-May Varild

Kvinnen klamret seg til bilpanseret da 24-åring stjal bilen hennes i Kongsvinger. Risikerer 21 års fengsel.

- BLE DREPT: Politiet mener Lise-May Varild ble drept av 24-åringen som stjal bilen hennes. Kvinnen la seg på panseret i et forsøk på å stanse tyven, men sjåføren kjørte videre 600 meter før hun ble slengt av og døde av skadene. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
- BLE DREPT: Politiet mener Lise-May Varild ble drept av 24-åringen som stjal bilen hennes. Kvinnen la seg på panseret i et forsøk på å stanse tyven, men sjåføren kjørte videre 600 meter før hun ble slengt av og døde av skadene. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er tatt ut tiltale mot 24-åringen, som politiet mener drepte trebarnsmoren Lise-May Varild i Kongsvinger 2. oktober i år.

Varild ble drept da hun forsøkte å stoppe mannen i å stjele bilen hennes. Hun klamret seg til panseret, men sjåføren fortsatte og kjøre. Etter 600 meter ble hun slengt av bilen og traff et skilt.

Nå har Riksadvokaten beordret å tiltale mannen for forsettlig drap og grovt ran, skriver Glåmdalen.

24-åringen er blant annet tiltalt både for drap for å lette en annen forbrytelse eller unndra seg straffen for en slik, og grovt ran.

21 år Det første tiltalepunktet er likestilt med overlagt drap når det gjelder strafferammer og har en strafferamme på 21 års fengsel — lovens strengeste straff, skriver avisa.

- Bileieren ble drept som følge av at hun forsøkte å stoppe tiltalte i å stjele bilen hennes og strafferammen på tiltalen ligger mellom 8 og 21 år, sier statsadvokat Torbjørn Klundseter til NRK.

Mannens forsvarer, advokat Fridtjof Feydt, informerte sin klient om den strenge tiltalen i dag. 24-åringen erkjenner de faktiske forhold, men nekter for forsettlig drap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer