I RETTEN FOR FAMILIEVOLD:  I dag må Arfan Bhatti svare for familievold i retrten. Her under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo 21. september 2012 i protest mot videoen "Innocence of Muslims". Foto: Kyrre Lien, NTB Scanpix.
I RETTEN FOR FAMILIEVOLD: I dag må Arfan Bhatti svare for familievold i retrten. Her under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo 21. september 2012 i protest mot videoen "Innocence of Muslims". Foto: Kyrre Lien, NTB Scanpix.Vis mer

Tiltalt for å ha slått barna under Koran-lesing

Arfan Bhatti i Oslo tingrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ytterliggående islamisten Arfan Bhatti møter i dag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha slått sin seks år gamle sønn og elleve år gamle datter mens han hørte dem i Koran-lesing

Ifølge tiltalen slo 38-åringen de to barna gjentatte ganger i ansiktet, hodet og ryggen med hånden og en tørkerullholder i metall mens han hørte dem i lesing av Koranen fra høsten 2011 til våren 2012.

Tiltalen omfatter også vold mot politiet under pågripelsen i Oslo i april 2012.

— Han nekter straffskyld slik tiltalen er tatt ut, sa Bhattis forsvarer John Christian Elden til NTB like før rettssaken startet klokka 09.

- Vitner til vold
Barna skal ifølge tiltalen også ha blitt vitne til at Bhatti slo kona slik at hun fikk et blødende kutt i hodet. Politiet siktet Bhatti for vold mot kona, samt flere andre forhold, men disse sakene er henlagt.

Bhattis fraseparerte kone har i avhør fortalt at han skal ha blitt sint på henne fordi han mente at hun ikke underviste barna i Koranen. Hun og barna bor nå på skjult adresse.

- Han er selvsagt glad for at det meste av siktelsen er henlagt og bestrider påstanden om legemskrenkelse av to av barna, sier Bhattis forsvarer John Christian Elden til NTB.

Dømt flere ganger
Arfan Qadeer Bhatti er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn. Alt som ung tenåring ble han tilknyttet den kriminelle ungdomsgjengen Young Guns i Oslo, og hans første kontakt med politiet var som 13-åring.

Han er straffedømt flere ganger, blant annet annet for trusler, utpressing og vold. I 1998 ble han idømt sikring etter å ha skutt en person under et pengeinnkrevingsoppdrag.

I 2001 rømte han til Pakistan under en permisjon, og ble der religiøs. Han kom senere hjem og sonet ferdig straffen, og da han ble løslatt i 2002 gikk han åpent ut med støtte til Osama bin Laden og terrornettverket al-Qaida.

Synagogeangrep
Politiets sikkerhetstjeneste fattet tidlig interesse for Bhatti og satte ham under overvåking. Dette bidro til at han ble dømt for å ha medvirket da den jødiske synagogen i Oslo ble beskutt i 2006, men han ble frikjent for tiltalepunktet om terrorplanlegging.

Bhatti reiste til Pakistan i slutten av 2012 og ble meldt savnet av familien i januar 2013. Høsten etter ble han pågrepet og fengslet i Pakistan, men ble satt fri igjen i august i fjor.

Politiet fryktet flukt 38-åringen ble pågrepet da han returnerte frivillig til Norge i januar i år, men politiet fikk ikke rettens medhold i varetektsfengsling.

Politiet ba om oppsettende virkning, og Bhatti måtte derfor likevel sitte fengslet mens Borgarting lagmannsrett behandlet anken. Der ble konklusjonen den samme som i tingretten, og Bhatti ble løslatt.

Det er satt av to dager til familievoldssaken mot Bhatti i Oslo tingrett.

(NTB).