Tiltalt for å ha slått sin gravide eks-kone i magen

Skulle møte i retten i juni. I helga ble 25-åringen siktet for drapsforsøk mot den samme kvinnen (30).

- BRØT BESØKSFORBUDET: Den 25 år gamle mannen brøt i praksis besøksforbudet han ble ilagt mot kvinnen da han angrep og knivstakk den 30 år gamle eks-konen foran kvinnens datter på ferdag. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
- BRØT BESØKSFORBUDET: Den 25 år gamle mannen brøt i praksis besøksforbudet han ble ilagt mot kvinnen da han angrep og knivstakk den 30 år gamle eks-konen foran kvinnens datter på ferdag. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Foran sjokkerte vitner og kvinnens lille datter skal den 25 år gamle mannen ha knivstukket sin tidligere ektefelle (30) i ryggen og låret flere ganger på ferdag

Hendelsen skjedde like ved 20-tiden i krysset Trondheimsveien/
Herslebsgate.
Mannen er siktet for drapsforsøk.

- Han erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld etter siktelsen om drapsforsøk. Han sier han aldri hadde som mening å skade henne alvorlig eller drepe henne, sier mannens forsvarer Erling Mehus til Dagbladet.

Fengslingsmøte i dag
Han forklarer at sakens bakteppe handler om mannens kamp om å få samvær med sin datter.

- Han har kjempet for dette i et og halvt år nå og det har bygd seg opp en enorm frustrasjon hos min klient, sier Mehus.

I dag fremstilles mannen for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Politiadvokat Kari Kirkhoren i oslopolitiet opplyser at de ønsker å fengsle mannen i fire uker med brev- og besøkskontroll.

- Slo gravid kone i magen
I juni skulle mannen etter planen møte i Oslo tingrett, tiltalt for vold og trusler, mot den samme kvinnen. I tiltalebeslutningen fra Statsadvokaten i Oslo heter det:

«I tidsrommet fra sommeren 2006 til desember 2007 på bopel i Oslo og andre steder, har han ved flere anledninger øvet vold mot og truet sin ektefelle NN (navn anonymisert), ved at han blant annet har slått henne i magen da hun var gravid, slått henne i ansiktet og/eller hodet samt truet med å drepe henne».

Nå spørs det om rettssaken, som er berammet i juni, vil gjennomføres.

- Det kommer veldig an på fornærmedes tilstand. Hun er hardt skadet etter knivstikkingen på fredag. Vi har hatt en kort samtale med henne, men hun er på ingen måte avhørt ferdig ennå, sier politiadvokat Kirkhoren til Dagbladet.

- Truet fornærmedes far
Mannen er også tiltalt for å brutt besøksforbudet han har vært ilagt overfor kvinnen.

I august i fjor nedla Oslo tingrett fortsatt besøksforbud mot mannen. Oslo tingrett bestemte at 25-åringen ikke har anledning til å oppsøke, forfølge eller på noen måte ta kontakt med kvinnen fram til august i år.

Forbudet gjaldt også elektronisk kontakt og kontakt via andre personer.

Bakgrunnen for dette er, ifølge kjennelsen, at siktedes bror har truet fornærmedes far da han skal ha blitt bedt om å få datteren sin til å trekke alle anklager mot den nå drapsforsøk-siktede mannen.

Fredag forrige uke brøt han dette da han knivstakk kvinnen i det hun var på vei inn i en bil.

Siktede er foreløpig ikke orientert om fengslingsbegjæringen om fire uker som skal gjennomføres i Oslo tingrett i dag.

- Han kjenner ikke detaljene i begjæringen, så jeg vet ikke hvordan han stiller seg til dette ennå, sier forsvareren Mehus.