Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for å ha smittet kona og datteren med HIV

Familiefar i 40-årene risikerer seks års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i 40-årene risikerer seks års fengsel etter at han er tiltalt for å ha smittet sin kone med HIV og utsatt datteren for HIV-smitte.

Statsadvokaten har tatt ut tiltale, og saken er berammet for Drammen tingrett 3. november, skriver Drammens Tidendes nettutgave.

Fortalte ikke om smitte
Statsadvokaten skriver i tiltalen at mannen jevnlig hadde ubeskyttet sex med kona seinsommeren og høsten 2007 uten å ha fortalt henne at han var HIV-smittet.

Både far, mor og datter er konstatert HIV-smittet. Mannen er ikke tiltalt for å ha hatt sex med tenåringsdatteren.

Ifølge tiltalen er datteren smittet etter at faren ba henne tørke opp blod i hjemmet. Et håndgemeng mellom far og mor endte med blodsutredelser og søl.

Datteren har ifølge tiltalen forklart at faren ikke har hatt seksuell omgang med henne.

Taus forsvarer
Politiet har forsøkt å sammenligne HIV-smitten hos de tre for å finne ut om den kommer fra faren.

- Jeg kan ikke gå i detaljer om dette, men de sakkyndige går langt i å underbygge tiltalen, sier politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen  til dt.no.

Mannens forsvarer, advokat Anders Green, er kjent med tiltalen. - I samråd med min klient er det ikke aktuelt å kommentere denne saken nå, sier Green til Dagbladet.

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 155.

12 saker før
Ifølge en oversikt som interesseorganisasjonen HivNorge utarbeidet ved siste årsskiftet, har det vært ført 12 saker for rettsapparatet på 2000-tallet om HIV-smitte.
- Alle 12 sakene har ført til fellende dommer. Denne siste saken kjenner vi foreløpig bare fra mediaomtale, sier generalsekretær Evy-Aina Røe i HivNorge til Dagbladet.
Dette er organisasjonens egne råd om smitteveier for HIV.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!